:

:

TV Most

clock

Jun 23, 2019   11:21

0

378

"Žene iz Troje" sutra premijerno u Gračanici

Dom kulture "Gračanica" i Narodno pozorište u Prištini pozivaju  na  premijeru predstave "Žene iz Troje", prema Evripidovom tekstu u režiji Nebojše Bradića. Predstava će biti izvedena u okviru Vidovdanskih svečanosti u ponedeljak, 24. juna 2019. sa početkom u 20 časova. 

 

"Ovo je priča o posledicama jednog nepotrebnog rata koji je srušio jednu kulturu, a drugoj naneo nenadoknadive gubitke. Predstava  'Žene iz Troje' je elegija nad sudbinom pobeđenih zbog uzaludno prolivene krvi, bol koji ne pripada samo poraženima već i pobednicima, optužba za neljudskost i neprirodnost rata, osuda destruktivnih nagona čije su žrtve humanost i čovekov razum", ističe reditelj predstave navodeći da je svojim adaptiranjem teksta, arhitekturom scene, kostimom i tretmanom muzike želeo da ukaže kako se radnja ove drame može događati svuda i u svakom vremenu. 

Glumačku ekipu čine glumci ansambala prištinskog i zaječarskog pozorišta, uz nekoliko spoljnih saradnika: Ivana Kovačević, Ana Bretšnajder, Milena Jakšić, Isidora Građanin, Igor Damnjanović, Nebojša Đorđević, Miloš Đuričić, Miloš Tanasković, Viktorija Arsić, Irena Stanković, Jelena Orlović, Tamara Tomanović, Olivera Bacić i Katarina Jeličić.

Predstava je urađena u koprodukciji sa Narodnim pozorištem Timočke krajine „Zoran Radmilović“ iz Zaječara i u njenoj realiziciji i organizovanju gostovanja učestvuje i Udruženje „Dunavfest“ uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Izvor: TV Most

Narodno pozorište u PrištiniDom kulture Gračanicapremijera predstaveŽene iz TrojeNebojša Bradić

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva