:

:

TV Most

clock

Septembar 20, 2023   17:08

0

73

Žigmanov s delegacijom SE o nastavku saradnje

Predstavnici Saveta Evrope ocenili su danas, na sastanku s ministrom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislavom Žigmanovim,  da ohrabruju dosadašnji rezultati Ministarstva i države Srbije i ponudili na partnerstvu zasnovanu podršku ove evropske institucije u cilju daljeg unapređenja zaštite prava osetljivih društvenih grupa i drugih kategorija u oblastima gde postoje izazovi.

Žigmanov je razgovarao danas sa delegacijom Saveta Evrope koju je predvodio šef Odeljenja za programe i mobilizaciju resursa u Direktoratu za koordinaciju programa Saveta Evrope Šnuc Rudolf Dur.

Na sastanku je konstatovana izuzetna saradnja koju Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog i Kancelarija Saveta Evrope u Beogradu imaju u kontinuitetu kao i opredeljenost da se u istom pravcu nastavi na dobrobit građana Srbije, saopštilo je Ministarstvo.

Žigmanov je upoznao članove delegacije sa aktivnostima koje Ministarstvo i Vlada Republike Srbije preduzimaju i rezultatima koji su do sada postignuti kada je reč o zaštiti ljudskih i manjinskih prava, ali i sa izazovima koji postoje i naporima da se oni prevaziđu. 

U delegaciji Saveta Evrope bili su šef odseka za sprovođenje programa za inkluziju i antidiskriminaciju u Direkciji za borbu protiv diskriminacije Generalnog direktorata za demokratiju i ljudsko dostojanstvo Saveta Evrope Torsten Aflerbah, v.d. šefice Misije Saveta Evrope u Srbiji Nadia Ćuk i viša projektna službenica na programu „Horizontal Facility za zapadni Balkan i Tursku“ Direktorata za programsku koordinaciju Saveta Evrope Jovana Saračević.

Izvor: T a n j u g; Foto: T a n j u g

ŽigmanovSavet Evrope
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva