:

:

TV Most

clock

Maj 29, 2023   14:33

0

87

Živojin Rakočević dobitnik gran prija na festivalu „Pro poet“

Predsednik Udruženja novinara Srbije Živojin Rakočević dobitnik je glavne nagrade na Međunarodnom književnom festivalu u Inđiji „Pro poet“.

Rakočeviću će „Gran pri pro poet“ biti uručen na svečanom otvaranju fesivala u četvrtak, 1. juna, sa početkom u 19 sati, na letnjoj sceni Kuće Vojnovića.

Živojin Rakočević je objavio pet knjiga poezije, dve knjige publicistike i nekoliko naučnih radova. Aktivno se bavi novinarstvom i piše za Politiku. Dobio je brojne nagrade ne samo iz književnosti već i iz novinarstva. Predsednik je UNS-a od 2021. godine.

Dobitnici Gran prija „Pro poet“ prethodnih godina bili su Matija Bećković, Milovan Vitezović, Pero Zubac, Ljiljana Habjanović Đurović, Ljubivoje Ršumović i Ivan Negrišorac.

Osim ovog priznanja, specijalne povelje će na otvaranju festivala biti uručene piscima Jahandiru Alamu Rustemu iz Bangladeša, Đeke Marinaju iz SAD, Sofiji Ječini iz Rusije, Nedi Gavrić iz Republike Srpske i Nataši Sokolov iz Slovenije.

Na festivalu će svoje stvaralaštvo publici predstaviti 58 književnika, književnih prevodilaca i kantautora iz 20 država.

Za vreme ovogodišnjeg festivala biće potpisani protokoli o saradnji Međunarodnog filmskog festivala u Inđiji sa srodnim manifestacijama u svetu.

Organizatori Međunarodnog književnog festivala „Pro poet“ su Udruženje „Moj Srem“, Kulturni centar Inđija i Narodna biblioteka „Dr Đorđe Natošević“ iz Inđije. Pokrovitelj je festivala je Opština Inđija, dok je direktor pisac Miodrag Jakšić.

Izvor: Radio Mitrovica sever

Živojin Rakočević
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva