:

:

TV Most

Foto: RTV Puls

clock

Mart 23, 2019   15:11

0

232

Lutkarska predstava “Budi to što jesi” na dar osnovcima u Šilovu

Glumci Dečjeg pozorišta „Janićije Popović", sekcije Doma kulture u Gračanici, izveli su danas lutkarsku predstavu „Budi to što jesi" u OŠ „Vuk Karadžić" u Šilovu. 

Nastup mladih glumaca iz Gračanice održan je u okviru projekta „Arno Gujon i radost u svakoj školi na KiM".

Predstava “Budi to što jesi“ je priča o malom i tužnom psu jazavičaru Glisti, nesrećnom jer ga drugi psi ismevaju zbog izgleda. Glista, uz pomoć drugih životinja, pokušava da reši svoj problem.  A  rešenje njegovih problema  krije se u tome da shvati da je ipak najbolje da bude to što jeste. Poruka predstave “Budi to što jesi”, upravo i jeste u njenom nazivu.  

Duhovit tekst, atraktivni muzika i kostimi, učinili su ovu interaktivnu predstavu posebno zabavnom. Deca su od početka do kraja učestvovala reagujući u pravom trenutku i na svaki poziv sa scene. 

Projektom “Arno Gujon i radost u svakoj školi na KiM” francuske Humanitarne organizacije “Solidarnost za Kosovo”,  omogućeni su pomoć i podrška za radionicu lutaka u kojoj će učestvovati svi zainteresovani mališani, kaže rukovodilac Amaterskog dečjeg pozorišta “Janićije Popović“ Srećko Todorović.

“Zahvalni smo Arno Gujonu na podršci. Ovaj projekat ne odnosi se samo na decu iz Gračanice, već na sve zainteresovane mlade. Lutke nastale u toj radionici biće korišćene za novu predstavu”,  kaže Todorović.

Osnovni cilj projekta “Arno Gujon i radost u svakoj školi na KiM"  je približavanje lutkarske pozorišne umetnosti deci i mladima, kroz izvođenje predstave, objašnjavanje osnovnih postupaka i principa rada, a krajnji cilj je da polaznici steknu veštine scenariste, lutkara i nauče kako animirati lutku.

Fondacija „Solidarnost za Kosovo" finansiraće i izgradnju radionice, depoa za inventar pozorišta i smeštaj  rekvizita.

Posle Orahovca, Hoče, Velikog Ropotova i Šilova, nastavlja se izvođenje lutkarske predstave „Budi to što jesi" u svim školama u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji. U planu  je, da posle Velikog Ropotova i Šilova, do kraja školske godine obiđu sve škole u Kosovskom Pomoravlju, a zatim i u Sirinićkoj župi. 

Izvor: RTV Puls

lutkarska predstavaJanićije PopovićŠilovoKiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva