:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Decembar 06, 2018   8:58

0

130

Studentski standard uzdrman zbog mera Prištine

Svoje neslaganje sa carinskom blokadom Srbi na Kosovu i Metohiji iskazuju svakodnevno na mirnim protestima. Na protestnim skupovima veoma su aktivni i studenti u Kosovkoj Mitrovici koji, kao i ostali građani, osećaju posledice mera Prištine. Za danas su najavili novi protest.

Studenti su podigli svoj glas i ne mire se sa meram Prištine. Svojevrsna baza njihovog delovanja jeste Studentski centar u Kosovskoj Mitrovici.

Direktor Studentskog centra Jovan Popović kaže za RTS da se od uvođenja taksi od sto odsto na robu iz Srbije i njihov režim rada promenio, pre svega u menzi.  

"Prilagođavamo se onoj robi koju imamo. Moramo da redukujemo hranu i sredstva higijene. Studentski standard je uzdrman, ali snalazimo se", objašnjava Popović.

Pojedinih namirnica kao što su mleko i mlečni proizvodi nije bilo skoro nedelju dana. Struktura obroka se menja, ali, kako kaže Popović, studenti razumeju okolnosti. Mogućnosti za alternativno snabdevanje za sada nema.

"Mi na to ne možemo da utičemo, za sada je to tako. A do kada će trajati – ne znamo. Studenti su prisutni na mirnim protestima i solidarišu se sa građanima na severu Kosova", ističe Popović.

Studenti su sa nekoliko performansa na protestima ukazali svetu na posledice mera Prištine, podseća Popović i napominje da mladi akademci daju poseban impuls životu na severu Kosova.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva