:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Novembar 14, 2018   18:29

0

41

Teretna vozila čekaju dva i tri sata na graničnim prelazima

Saobraćaj je umerenog inteziteta i odvija se bez zastoja i vanrednih obustava na svim frekventnim i glavnim putnim pravcima u Srbiji, vidljivost je dobra, ali zbog moguće magle tokom noći iz Auto-moto saveza Srbije savetuju vozačima dodatnu opreznost i sporiju vožnja.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od Puteva Srbije na naplatnim stanicama nema zadržavanja, iz Uprave granične policije navode da dužih zadržavanja nema ni na putničkim terminalima na graničnim prelazima.

Teretna vozila, međutim, na izlazu iz zemlje čekaju do tri sata na Kelebiji i Bartovcima, a dva na Horgošu i na prelazima Šid i Bačka Palanka.

Sredina radne nedelje donosi umeren intenzitet saobraćaja, dok i dalje lepo vreme za ovo doba godine donosi dobre uslove za vožnju, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije (AMSS), ali i upozorava vozače da magla ujutro i uveče smanjuje vidljivost, a samim tim i otežava vožnju.

U saopštenju se dodaje i da putari koriste ove povoljne vremenske prilike za pripremu puteva za zimsko održavanje u vidu postavljanja odgovarajuće i zameni dotrajale saobraćajne signalizacije, čišćenju kanala i šančeva pored puta, košenju trave kao i krpljenju i saniranju oštećenja na kolovozu kako bi u nastupajućem zimskom periodu lakše čistili i uklanjali sneg sa puta.

AMSS podseća vozače i da od 1. novembra do 1. aprila iduće godine vozila moraju biti opremljena sa sve četiri zimske gume, ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica. Ako su vremenske prilike u toku zimske sezone takve da nema snega i leda na kolovozu, zimski pneumatici neće biti obavezni.

U pomenutom periodu, van naseljenog mesta, obavezno je posedovanje lanaca ili drugih uređaja za povećanje trakcije u prtljažniku.

Podseća se i da su u zajedničkoj akciji MUP-a Srbije i AMSS-a postavljene nove Web kamere na najfrekventnijim graničnim prelazima s Mađarskom, Hrvatskom, Bugarskom i Makedonijom, tako da vozači u svakom trenutku mogu da na internet platformi AMSS-a dobiju potpunu informaciju sa trenutnom slikom o intenzitetu saobraćaja i potrebnim vremenom za prolaz graničnog prelaza.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva