TV Most - U Beogradu sutra o evropskoj budućnosti Srbije i Albanije
Vesti
U Beogradu sutra o evropskoj budućnosti Srbije i Albanije

12:07, 16.05.2016

|

Izvor: Tanjug

Međunarodna konferencija "Srbija i Albanija - prema evropskoj budućnosti", koju organizuju Forum za međunarodne odnose Evropskog pokreta u Srbiji i Fondacija Fridrih Ebert, biće održana sutra u Beogradu.
Kako se navodi u saopštenju organizatora, cilj konferencije je da otvori prostor u Srbiji za javnu raspravu o srpsko-albanskim odnosima i mogućnostima za njihov razvoj i unapređenje.

Očekuje se da konferencija doprinese poboljšanju bilateralnih odnosa dve zemlje fokusirajući se posebno na četiri ključne teme - bilateralni i multilateralni sporazumi i otvorena pitanja između Srbije i Albanije, uloga civilnog društva u promovisanju zajedničkih srpsko-albanskih projekata, uloga medija u kreiranju međusobnih percepcija i omladinska saradnja između Srbije i Albanije, dodaje se u saopštenju.

Konferenciji će, kako se ističe, prisustvovati predstavnici relevantnih državnih institucija, organizacija civilnog društva, akademskih krugova iz Srbije i Albanije, predstavnici diplomatskog kora, zainteresovana javnost i mediji.

Pozdravne reči daće predsednica Foruma za međunarodne odnose Evropskog pokreta u Srbiji Jelica Minić, izvršni direktor Albanskog instituta za međunarodne studije Albert Rakipi i direktor Fondacije Fridrih Ebert Hajnc Albert Hutmaher.

Na panelima će učestvovati i izvršna direktorka Centara za demokratiju i pomirenje u jugoistočnoj Evropi Zvezdana Kovač, direktorka Centra za kulturnu dekontaminaciju Borka Pavićević, bivši ambasador Srbije u Norveškoj Milan Simurdić, zamenik generalnog sekretara Saveta za regionalnu saradnju Gazmend Turdiju.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design