:

:

TV Most

clock

Maj 16, 2016   12:07

0

387

U Beogradu sutra o evropskoj budućnosti Srbije i Albanije

Kako se navodi u saopštenju organizatora, cilj konferencije je da otvori prostor u Srbiji za javnu raspravu o srpsko-albanskim odnosima i mogućnostima za njihov razvoj i unapređenje.

Očekuje se da konferencija doprinese poboljšanju bilateralnih odnosa dve zemlje fokusirajući se posebno na četiri ključne teme - bilateralni i multilateralni sporazumi i otvorena pitanja između Srbije i Albanije, uloga civilnog društva u promovisanju zajedničkih srpsko-albanskih projekata, uloga medija u kreiranju međusobnih percepcija i omladinska saradnja između Srbije i Albanije, dodaje se u saopštenju.

Konferenciji će, kako se ističe, prisustvovati predstavnici relevantnih državnih institucija, organizacija civilnog društva, akademskih krugova iz Srbije i Albanije, predstavnici diplomatskog kora, zainteresovana javnost i mediji.

Pozdravne reči daće predsednica Foruma za međunarodne odnose Evropskog pokreta u Srbiji Jelica Minić, izvršni direktor Albanskog instituta za međunarodne studije Albert Rakipi i direktor Fondacije Fridrih Ebert Hajnc Albert Hutmaher.

Na panelima će učestvovati i izvršna direktorka Centara za demokratiju i pomirenje u jugoistočnoj Evropi Zvezdana Kovač, direktorka Centra za kulturnu dekontaminaciju Borka Pavićević, bivši ambasador Srbije u Norveškoj Milan Simurdić, zamenik generalnog sekretara Saveta za regionalnu saradnju Gazmend Turdiju.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva