:

:

TV Most

Foto: Foto RTS

clock

Februar 22, 2018   12:05

0

197

Plenković: Novi poverenik za "Agrokor" naredne sedmice


Plenković je rekao da će novi poverenik za "Agrokor" dobiti i zamenika, a potom je upozorio da oni koji, kako je rekao, izazivaju destabilizaciju moraju biti svesni da time udaraju na hrvatski finansijski sistem.



"Ljudi ne razumeju da bez stabilne političke situacije u zemlji nema potrebnog mira za dovršenje procesa čiji je jedini cilj čuvanje radnih mesta i funkcionisanja tih kompanija. I zato nikakve nagle odluke kakve mogu prouzrokovati veću krizu nisu primeri, to javnost mora razumeti. Dogodila se greška, našli smo rešenje kako da tu grešku otklonimo. Postizanje nagodbe ostaje glavni cilj vlade Hrvatske i važno je da svi politički akteri u zemlji toga budu svesni. Ovo je jedan od tranzicionih problema koji je nama došao na dnevni red", rekao je Plenković.



"Istrajaćemo na tome nezavisno od pritisaka. Šta je pogrešno, to ćemo rešavati, ali ništa u ovom procesu nije važnije od cilja", kaže hrvatski premijer. 



"Poruka o normalnom funkcionisanju kompanije, nastavak funkcionisanja vanredne uprave kontinuiranim i stalnim razgovorima s predstavnicima privremenog veća poverenika i kreditorima je ne samo retorička, nego i operativna. Vodimo konsultacije o predlozima novih članova vanredne uprave. Vlada će u skladu sa svojim odgovornostima doneti u vrlo brzom roku odluku, početkom iduće sedmice nakon što budu završene sve potrebne konsultacije", naveo je Plenković.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva