:

:

TV Most

Foto: Vijesti

clock

Januar 25, 2022   18:45

0

106

Abazović nije došao na sednicu Veća za nacionalnu bezbednost; Nova sednica zakazana za sutra

Na sednicu Veća za nacionalnu bezbednost Crne Gore danas popodne nisu došli potpredsednik Vlade Dritan Abazović, ministri spoljnih i unutrašnjih poslova Đorđe Radulović i Sergej Sekulović, kao ni šef skupštinskog Odbora za bezbednost Milan Knežević.

Kako prenosi RTCG, na sednici je trebalo da bude razmatrana aktuelna bezbednosna situacija i izveštaj o rezultatima postupanja sektora bezbednosti tokom ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija na Cetinju.

Sednicu saziva predsednik Veća, odnosno premijer Zdravko Krivokapić.

Članovi Veća su potpredsednik Vlade Dritan Abazović, ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović, ministarka odbrane Olivera Injac, ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić.

Članovi Veća su i ministar spoljnih poslova Đorđe Radulović, direktor Agencije za nacionalnu bezbednost Dejan Vukšić, predsednik Odbora za bezbednost i odbranu Skupštine Crne Gore Milan Knežević i zamenik predsednika Odbora Mevludin Nuhodžić, navodi RTCG.

Nedolaskom pet članova Veća onemogućeno je usvajanje izveštaja Međuresorne komisije za analizu rezultata koordinacije i operativne usklađenosti organa obaveštajno-bezbednosnog sektora i Biroa za operativnu koordinaciju, vezano za događaje na Cetinju od 3. do 5. septembra 2021. godine.

Usvajanje tog dokumenta je preduslov za skidanje oznake tajnosti sa izveštaja, čime bi javnost bila upoznata sa sadržajem izveštaja u celini. U tom smislu, zabrinjava činjenica da pet članova Veća pokazuju očiglednu neodgovornost, kada je u pitanju razmatranje aktuelne bezbednosne situacije u državi, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, u cilju potpune transparentnosti, već sutra, predsednik Veća premijer Zdravko Krivokapić zakazaće novu sednicu za 16:00 sati, sa istim dnevnim redom, sa osnovnim ciljem da građani Crne Gore budu do kraja upoznati sa sadržajem izveštaja.

Ranije danas crnogorski mediji su preneli tvrdnju predsednika Socijaldemokratske partije Crne Gore Raška Konjević objavljenu na njegovom tviter nalogu da premijer Zdravko Krivokapić želi da na današnjoj sednici Veća izdejstvuje zaključak o smeni direktora policije Zorana Brđanina.

Izvor: T a n j u g

Crna GoraVeće za nacionalnu bezbednostDritan Abazović
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva