:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Jun 30, 2022   11:10

0

130

Abazović: Resetovanje odnosa Srbije i Crne Gore i kroz privredu

Predsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović sastao se danas sa predsednikom Privredne komore Srbije Markom Čadežom i ocenio taj susret kao pokušaj da se resetovanje odnosa Srbije i CG svede na ono što je najvažnije za građane, a to je privreda.

"Razgovarali smo danas sa kompanijama iz Srbije o nekoliko biznis projekata u infrastrukturu i turizam, ali i o regionalnoj saradnji i suzbijanju barijera koje postoje za biznis bilo da su one na granici, u upravama carine dve zemlje ili na drugim mestima", rekao je Abazović, koji je u dvodnevnoj poseti Srbiji.

Ocenio je da je vrlo zadovoljan susretom i da smatra kako on može da rezultira dobrim stvarima i da fokus javnosti u obe države usmeri na ekonomiju.

On je rekao kako misli da su biznis zajednice u obe države željne poboljšanja odnosa.

Čadež je ocenio da su Srbija i Crna Gora privredno veoma upućene jedna na drugu, što se najbolje vidi po trgovinskim vezama.

"Želim da vam zahvalim što ste i pre nego što ste postali premijer imali jasnu viziju da ceo region moramo da zasnujemo na budućnosti, a ne na prošlosti", rekao je Čadež obraćajući se Abazoviću.

Čadež je dodao kako je veoma važno da dve strane budu u stalnoj komunikaciji i najavio formiranje radnih grupa dve zemlje koje će se baviti temama poput snabdevanja hranom, ali i ubrzanjem protoka robe i usluga preko granice.

"Crna Gora ima veliki potencijal da postane logistički hab celog regiona. Postoji ogroman interes stranih i domaćih kompanija koje Crnu Goru vide kao opciju za rešavanje svojih logističkih problema, ali i da se unaprede turistički potencijali CG koju svi vidimo kao pre svega prijateljsku zemlju", rekao je Čadež.

Izvor: T a n j u g

Dritan AbazovićPrivredna komora SrbijeMarko ČadežCrna Gora
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva