:

:

TV Most

clock

April 21, 2020   18:52

0

227

Advokat Vasić: Optužnica za ubistvo Ivanovića plitka i nerazumna

Suđenje optuženima za ubistvo političara Olivera Ivanovića pred sudom u Prištini prekinuto je 16 marta, zbog pandemije koronavirusa. Nastavak ovog procesa advokati Tom Gaši i Dejan Vasić očekuju odmah po početku rada suda.

U decembru prošle godine za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića optuženi su Nedeljko Spasojević, Marko Rošić, Silvana Arsović, Dragiša Marković, Žarko Jovanović i Rade Basara. Optuženima se na teret stavlja da su pomogli nepoznatom počiniocu.

S obzirom da su zbog pandemije koronavirusa odložena sva suđenja na određeno vreme, advokat Tom Gaši je u jutarnjem programu RTK2 istakao da se očekuje da će i suđenje za ubistvo Ivanovića biti nastavljeno kada ova ustanova nastavi svoj rad, a da će zbog ozbiljnosti predmeta po njemu to biti jedan od prioritetnih procesa.

“Ja sam advokat optuženog Radeta Basare, koji je u pritvoru više od šest meseci i ja mislim da to nije normalno, nije ni zakonski da se drži u pritvoru, pošto u optužnici nema nikakvih konkretnih dokaza čime je on doprineo tzv. krimalnoj grupi koja je učestvovala u ubistvu Olivera Ivanovića. Moraćemo da sačekamo sigurno još par nedelja, ali pošto je pritvorski predmet sigurno će biti jedan od prvih koji će ući u proces, čim se ova situacija normalizuje”, rekao je Gaši za RTK2. 

Predmet je hitan, ističe i advokat Dejan Vasić, koji takođe nastavak suđenja očekuje odmah po završetku epidemije. On je u telefonskoj izjavi za naš program naglasio da je suludo i razmišljati o umešanosti šestoro optuženih u ubistvo Ivanovića.

“Ja sam branilac Dragiše Markovića koji je optužen da je neposredno nakon ubistva na nepravilan način postupao sa dokazima, što uopšte nije istina, što se može i videti iz materijala koji je tužilaštvu dostavljen. S druge strane, on se optužuje da je odao poverljivu informaciju nekom liku koji je predstavnik državne bezbednosti Srbije o tome da je Oliver ubijen i tako dalje… Ova optužnica očigledno ima političku pozadinu koja se vodi nekim interesima, a to je i razlog zašto se Dragiši sve to stavlja na teret”, istakao je Vasić.

U optužnici se navodi da su na čelu grupe bili Zvonko Veselinović i Milan Radoičić, međutim advokat Vasić kaže:

“To je jedna konstrukcija tužilaštva koja je toliko plitka i toliko nerazumna i ne znam sa kojim ciljem smišljena, da ja stvarno ne bih to uopšte i komentarisao, jer je to, ponavljam, toliko neozbiljno i naivno da ni dete ne bi poverovalo, a kamoli sud”, izričit je Vasić.

Kada će drugo pripremno ročište osumnjičenima za ubistvo Olivera Ivanovića biti održano, ostaje neizvesno. Podsetimo, na prvom ročištu, 11. februara, svi optuženi izjasnili su se da nisu krivi za dela koja im se stavljaju na teret. 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica/RTK2

KiMDejan Vasićubistvo Olivera Ivanovićaoptužnica
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva