:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Januar 23, 2019   17:23

0

189

Ahmeti: Cilj dijaloga priznanje, sve drugo nema smisla

Jedan od dvojice kopredsedavajućih prištinskog tima za dijalog s Beogradom, Špend Ahmeti, izjavio je danas da dijalog sa Beogradom ima samo jedan cilj, da dovede do, kako je kazao, uzajamnog priznanja.

„Ako ne bude priznanja, ovaj dijalog nema nikakvog smisla“, rekao je Ahmeti, prenela je KTV.

On je, međutim, rekao da je veoma skeptičan u pogledu postizanje bilo kakvog sporazuma sa Beogradom s obzirom na to da su, kako je rekao, „stavovi dveju strana u ovom trenutku veoma udaljeni“.

„Čini se da Srbija očekuje od Kosova previše ustupaka, dok s druge strane mi mislimo da smo učini sve što je bilo moguće i mi mislimo da Srbija treba da napusti kosovski problem“, rekao je Ahmeti.

Najavio je da će platforma o dijalogu tog tima biti dostavljena parlamentu za jednu od sednica prolećnog zasedanja, ponovio da se tim uverio da ne postoji nikakav nacrt sporazuma sa Beogradom, što je, kako je rekao, potvrdio Hašim Tači, ali i Federika Mogerini.

„Ta platforma je zasnovana na Ustavu, a drugo, ova platforma treba da kaže da to nije nenamerni dijalog, već da je njejgov cilj uzajamno priznanje“, kazao je Ahmeti.

Ahmeti, koji je šef opozicione SDP, rekao je i da je tim formirao šest komisija: za nestale osobe, za imovinu, kulturno nasleđe, prava manjina, ratne zločine i ekonomska pitanja.

Izvor: Танјуг

takseAhmetiKiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva