:

:

TV Most

clock

Jun 23, 2023   21:14

0

576

Akcija kosovske policije u Zvečanu

Na severu Kosova i Metohije, u zvečanskom naselju Kolonija od ranih večernjih satima primetan je veći broj pripadnika specijalnih kosovskih snaga.

Glavna ulica u Zvečanu  blokirana je sa obe strane.

Građani su vidno uznemireni, pretpostavljajući da se radi o novim hapšenjima Srba, jer se odjednom pojavilo više vozila iz kojih su izašli specijalci i zauzeli položaje oko zgrada, dok su u neposrednoj blizini bila parkirana dva džipa sa više pripadnika specijalnih jedinica sa dugim cevima i punom ratnom opremom.

Međutim, prema izjavama očevidaca, kosovska policija im je rekla da se akcija ne sprovodi zbog hapšenja već je reč o kontroli vozila za koje se sumnja da se u njemu nalazi oružje.

U međuvremenu oglasio se i kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjaj Svečlja koji u saopštenju, između ostalog, kaže da je danas je na oko 100 metara od opštine Zvečan identifikovan automobil beogradskih registarskih oznaka u kojem su bile veće količine oružja, eksplozivnih naprava i municije. 

U međuvremenu, u naselje Kolonija su pristigli i pripadnici KFOR-a, a očekuje se dolazak kforovih deminera.

Akcija je još uvek u toku.

21:43 - Svečlja: U automobilu u Zvečanu pronađena municija i eksploziv

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjaj Svečlja objavio je na svom zvaničnom Fejsbuk nalogu da je Specijalna jedinica Kosovske policije u automobilu beogradskih tablica u Zvečanu pronašla određenu količinu municije i eksploziva, objavljeno je na sajtu Radio Mitrovica sever.

“Zahvaljujući intenzivnom angažovanju specijalnih jedinica Kosovske policije i dobijenim informacijama podacima, danas je identifikovan automobil beogradskih tablica, udaljen oko 100 metara od opštine Zvečan, u kome su bile veće količine naoružanja, eksploziva i razne municije, uključujući zolju, osu, eksploziv, automatsko oružje, znatne količine municije, šok bombe, vojne uniforme i torbe” naveo je Svečlja.

“Sva ova sredstva su bila namenjena i služe za izvođenje terorističkih napada na građane i institucije Republike Kosovo. Ovo je još jedan dokaz da Srbija kroz ovakve grupe i organizacije ima za cilj da destabilizuje našu zemlju” napisao je on.

Izvor: TV Most; Foto; TV Most

KiMZvečankosovska policija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva