:

:

TV Most

Foto: AP

clock

Jul 16, 2023   20:34

0

88

Alkaraz posle skoro pet sati borbe savladao Đokovića i osvojio Vimbldon

Španski teniser Karlos Alkaraz osvojio je titulu na Vimbldonu, nakon što je danas posle skoro pet sati borbe u finalu savladao Novaka Đokovića 1:6, 7:6 (8:6), 6:1, 3:6, 6:4.

Alkaraz, koji ima samo 20 godina, osvojio je prvi trofej u Londonu, a drugi na gren slemovima, nakon što je slavio i prošle godine na US Openu u Njujorku.

Ujedno, sprečio je 16 godina starijeg srpskog tenisera da osvoji osmu titulu i petu uzastopnu na Vimbldonu i "zaustavio" ga na 23 gren slema.

Takođe, sačuvao je prvo mesto na ATP listi, a u međusobnom skoru sada vodi 2:1.

Đoković: Ne volim da izgubim, ali možda se vratilo za neka dobijena finala

Ne volim da izgubim meč na ovakvom nivou, ali moram da bude veoma zahvalan jer sam mnogo titula i teških mečeva dobijao, na primer protiv Federera u finalu 2019. godine, kad sam spasao dve meč lopte. Možda je trebalo neke druge mečeve da izgubim, evo sad se to okrenulo, rekao je srpski teniser Novak Đoković posle poraza u finalu Vimbldona od Karlosa Alkaraza (3:2).

Đoković nije uspeo da osvoji petu uzastopnu, a ukupno osmu titulu u Londonu i ostao je na 23 gren slem trofeja.

"Izgubio sam od boljeg igrača danas. Nije bilo baš dobro za mene, ali jeste za Karlosa. Kada je servirao za pobedu odigrao je neverovatne udarce, to je bilo sjajno, svaka čast. Mislio sam da ću imati probleme sa tobom na šljaci i betonu, ne na travi, ali se ove godine i to promenilo. Neverovatan je način na koji si se pripremio za ovu podlogu. Čestitke tebi i tvom timu“, obratio se Đoković mladom španskom teniseru.

Teško je posle ovakvog poraza, kad sam bio ovako blizu, ali ovo su momenti za koje radimo, da igramo na velikoj sceni, dodao je Novak.

"Ovo je samo još jedan veliki meč u istorijskim knjigama. Izgubio sam od boljeg igrača, čestitam mu, idemo dalje, još jače“.

Na kraju imao je poruku za sina Stefana, koji je gledao meč.

"Drago mi je da je moj sin i dalje tu, da se i dalje smeje. Volim te, hvala što me podržavaš, zagrliću te i možemo da se volimo i dalje“, poručio je Đoković.

Alkaraz: Ostvario sam san, pisao sam istoriju sa legendom

Titula na Vimbldonu je ostvarenje sna, rekao sam to već ranije, sjajno je pobdeiti, ali i da sam izgubio bio bih veoma ponosan na sebe i što sam pisao istoriju na ovom divnom turniru, rekao je mladi španski teniser Karlos Alkaraz nakon pobede protiv Novaka Đokovića u finalu Vimbldona (3:2).

"Igrao sam finale protiv legende našeg sporta, igrati na ovakvim pozornicama je za momka kao što sam ja nešto neverovatno. Vrlo brzo je došlo do svega ovoga. Ponosan sam na sebe i na moj tim, na rad koji ulažemo svaki dan da bismo mogli sa doživimo ovako nešto", istakao je Alkaraz.

Iskoristio je priliku i da se obrati Đokoviću.

"Posle prvog seta mislio sam u sebi "Karlos, moraš malo da podigneš nivo igre, zbog svih, biće razočarani..." Moram da čestitam Novaku. Šta da kažem o njemu? Ti me inspirišeš mnogo, počeo sam da igram tenis gledajući tebe. Kada sam se rodio ti si već pobeđivao na turnirima. Neverovatno, kao što si rekao 36 je novih 26. Ti si to uradio, neverovatan si", poručio je Alkaraz.

Izvor: T a n j u g

VimbldonfinaleKarlos AlkazarNovak Đoković
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva