:

:

TV Most

clock

Mart 30, 2023   16:28

0

124

Ambasada SAD: Želimo da se uklone sve prepreke slobodnoj trgovini

Sjedinjene Američke Države žele da se uklone sve prepreke slobodnoj trgovini i da se sve trgovinske politike ponovo fokusiraju na ono što je najbitnije za ljude koji žive u ovom regionu, poručili su za Kosovo onlajn iz Ambasade SAD u Beogradu, povodom nove kampanje bojkota srpske robe koja je pokrenuta na Kosovu i Metohiji.

Iz Ambasade SAD su naveli da je zalaganje da se uklone sve prepreke slobodnoj trgovini njihova "dugogodišnja pozicija", kao i da "veruju da ovaj pristup ima najveći potencijal za otvaranje radnih mesta, povećanje prihoda i sprečavanje daljeg odliva mozgova".

Iz Ambasade SAD su poručili i da pozdravljaju inicijativu "Otvoreni Balkan". 

"Takođe pozdravljamo inicijativu 'Otvoreni Balkan', kao i sve inkluzivne inicijative koje podstiču veću ekonomsku integraciju. Partneri 'Otvorenog Balkana' navode da će ova inicijativa produbiti ekonomsku integraciju zasnovanu na pravilima i standardima EU, da će promovisati stabilnost i prosperitet kroz slobodno kretanje roba, ljudi, kapitala i usluga. Šira ekonomska integracija je korisna za sve zemlje regiona", navodi se u odgovoru Američke ambasade.

Na tzv. Kosovu je pokrenuta nova kampanja bojkota proizvoda iz Srbije, uključujući i bojkot proizvoda stranih, pa i američkih kompanija koje posluju u našoj zemlji. Pokrenut je i sajt "Bojkoto 860", na kome se pored artikala srpskih kompanija pojavljuju i strani brendovi.

Iz Američke ambasade u Srbiji reagovali su i pre dva meseca kada je na Instagramu jedan influenser albanskog porekla objavio spot kojim promoviše bojkot srpskih proizvoda. Tada je na Tviter nalogu Ambasade SAD u Beogradu objavljen video snimak u kome dve osobe razmenjuju srpske i američke proizvode, i na taj način promovišu slobodno tržište. Na snimku se vide i flaša srpskog vina i američkog viskija iza kojih se, kada ih uzmu sa polica, nalazi flaša srpske rakije sa logoom ambasade SAD u Beogradu. Video je promovisao dve glavne poruke - otvoreno tržište i otvoreni um.

Izvor: Kosovo online

KiMAmbasada SAD u Beogradubojkot srpskih proizvoda
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva