:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Decembar 14, 2022   22:14

0

141

Ambasador Đurić sastao se sa demokratskim kongresmenom Mrvanom

U okviru sastanaka sa članovima Srpskog kokusa u američkom Kongresu, ambasador Srbije u SAD Marko Đurić sastao se sa demokratskim kongresmenom Frenkom Mrvanom, kome je uručio lično pismo predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Povodom aktuelnih dešavanja u severnom delu KiM, Đurić je Mrvanu preneo zabrinutost zbog sve učestalijeg i intenzivnijeg kršenja osnovnih lјudskih prava Srba u južnoj srpskoj pokrajini, istakavši važnost poštovanja Briselskog sporazuma i neophodnost formiranja Zajednice srpskih opština, saopšteno je iz Ambasade Srbije u SAD.

U domenu ekonomske saradnje, Đurić je upoznao Mrvana sa najnovijim makroekonomskim rezultatima Srbije, koji su, uprkos svetskoj krizi, iznad svih očekivanja, naglasivši da Srbija nastavlјa da bude predvodnik u regionu po broju stranih direktnih investicija.

Osvrnuvši se i na značajan uspeh koji Srbija ostvaruje u IT sektoru kao vodećoj industrijskoj grani, ambasador Đurić preneo je kongresmenu Mrvanu spremnost Srbije da sa saveznom državom Indijanom podeli dosadašnja znanja i iskustva u ovom domenu.

Kako se navodi u saopštenju, imajući u vidu da u severozapadnoj Indijani živi značajna srpska dijaspora, dvojica sagovornika razgovarali su i o mogućnostima dalјe privredno-industrijske saradnje i nastupa srpkih kompanija na tamošnjem tržištu. 

Izvor: T a n j u g

Marko ĐurićFrenk MrvanSADKiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva