:

:

TV Most

clock

Mart 05, 2019   12:48

0

329

Ambasadorka Kine uručila pismo Si Đinpinga Vučiću

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadorku Narodne Republike Kine Čen Bo, koja mu je uručila pismo predsednika Si Đinpinga.

„Poštovani gospodine predsedniče,

Povodom Vašeg rođendana, dozvolite da Vam uputim srdačne čestitke i najlepše želje.

Odnosi Kine i Srbije imaju jak trend razvoja. U toku je aktivna realizacija važnih dogovora, koje smo postigli na sastanku u Pekingu u septembru prošle godine. Saradnja naših dveju zemalja se produbljuje i konkretizuje u različim oblastima. Pridajem veliku pažnju odnosima između Kine i Srbije i spreman sam da sa Vama uložim napore za promovisanje Sveobuhvatnog partnerstva Kine i Srbije, kako bi postigli još jači napredak u cilju veće dobrobiti dveju zemalja i dvaju naroda.

Želim Vam dobro zdravlje i puno uspeha“, navodi se u čestitki predsednika Si Đinpinga.

Predsednik Vučić je ambasadorki Čen rekao da se temeljno priprema za učešće na Drugom forumu lidera za međunarodnu saradnju Pojas i put, sa željom da i sledeća njegova poseta Kini bude uspešna kao i prethodne. On je istakao da Srbija potpuno veruje u čelično prijateljstvo sa Kinom. „Iako je Srbija mala po prostoru koji zauzima i po broju stanovnika, ona je veliki prijatelj i pouzdan partner Kine“, naglasio je predsednik Vučić. On je rekao da se Srbija iskreno raduje uspesima Kine na unutrašnjem i međunarodnom planu, jer to donosi veći napredak celom svetu, kao i više pravde u svetskom poretku.

Ambasadorka Čen je rekla da i Kina pridaje veliki značaj strateškom partnerstvu sa Srbijom i da je za Kinu prijateljstvo sa Srbijom dugoročno. Ona je istakla da će predstojeća poseta predsednika Vučića Pekingu biti još jedna prilika da sa najvišim kineskim rukovodstvom razmeni mišljenja o bilateralnim i globalnim pitanjima.

Dvoje sagovornika su razmotrili i napredak zajedničkih projekata dveju zemalja. Ambasadorka Čen je istakla da Industrijski park Beograd predstavlja najveći potencijal za saradnju Srbije i Kine u oblasti informacionih tehnologija i veštačke inteligencije, navodi se u saopštenju.

Izvor: TV Most, saopštenje

vučićambasadorka kinepredsednik kinečestitke
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva