:

:

TV Most

clock

Januar 25, 2024   10:34

0

118

Ansambl ,,Venac" poziva sve zainteresovane da se priključe Omladinskom ansamblu

Ansambl narodnih igara i pesama Kosova i Metohije „Venac“ Priština, sa privremenim sedištem u Gračanici, vrši upis novih članova i poziva sve zainteresovane od 16 do 25 godina da se prijave i pridruže Omladinskom ansamblu.

Ansambl „Venac“ se svojim Omladinskim ansamblom razlikuje od svih ostalih profesionalnih umetničkih ansambala. Prilikom formiranja škola folklora za edukaciju dece na polju narodne igre, pesme i muzike „Venac“ je formirao i jednu grupu za talentovanu omladinu stariju od 15 godina sa ciljem što bržeg formiranja igrača za popunu profesionalnog ansambla.

Neformalnim obrazovanjem pod svojom kontrolom „Venac“ gradi nove buduće umetnike što se dokazuje prvim profesionalnim igračima (od 2018), koji su na ovaj način selektovani za ansambl. Pored toga Omladinski ansambl deluje i samostalno nastupajući kao nezavistan amaterski ansambl pod pokroviteljstvom „Venca“, a izvodeći na sceni delove „Venčevog“ programa. Omladinski ansambl radi u Gračanici pod direktnom kontrolom umetničkog rukovodstva „Venca“.

Upis novih članova će se vršiti do 13. februara 2024. godine u prostorijama Ansambla „Venac“ u Gračanici, radnim danima od 08:00 – 16:00 sati, saopšteno je iz Ansambla ,,Venac".

Sve dodatne informacije o upisu možete dobiti i telefonskim putem i to na sledećim brojevima telefona: 064/45 13 578 ili 049/368 631. 

Izvor: TV Most, saopštenje

KiMGračanicaAnsambl Venacupis novih članova
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva