:

:

TV Most

clock

April 05, 2020   15:56

0

94

Apostolova: Zanemariti političke razlike u borbi protiv koronavirusa

Šefica Kancelarije EU na Kosovu Natalija Apostolova poručila je danas da je potrebno zanemariti političke razlike i beskorisne rasprave, te da Kosovo treba da ojača svoju međuinstitucionalnu i regionalnu saradnju kako bi se omogućila svaka moguća pomoć onima koji su pogođeni koronavirusom.

"Kosovsko društvo se, poput mnogih u Evropi i širom sveta, suočava sa neviđenom zdravstvenom krizom koja hitno zahteva pravovremene reakcije svih kosovskih vlasti, zajedno sa odazivom i saradnjom svih njenih građana. Samo duhom saradnje i solidarnosti zajedno možemo prevazići efekte pandemije koronavirusa", izjavila je Apostolova, navedeno je u postu na zvaničnoj Fejsbuk stranici EU Kosovo.

Naglasila je posebnu važnost uspostavljanja pomoći najugroženijim i izolovanim zajednicama koje su posebno ugrožene u pristupu osnovnim uslugama i odredbama.

"U takvim hitnim okolnostima vreme je zanemariti političke razlike i beskorisne rasprave. Kosovo treba da ojača svoju međuinstitucionalnu saradnju i regionalnu saradnju kako bi se omogućila svaka moguća pomoć onima koji su pogođeni koronavirusom", poručila je Apostolova.

Takođe, pozdravila je zajedničku izjavu koju su 2. aprila 2020. izdali ministar zdravlja Arben Vitia i ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić i ostale napore kosovskih institucija čiji je cilj povećanje saradnje i pružanje podrške svim zajednicama koje žive na Kosovu.

"Od najvećeg je značaja da građani širom Kosova u svakoj opštini dobiju jasne informacije o tome koje su im usluge na raspolaganju i kako im se može pomoći u prevenciji i u slučaju zaraze", zaključila je Aposotolova.

Izvor: Kosovo Online

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva