:

:

TV Most

clock

Januar 05, 2022   9:53

0

152

Arlov čestitao Božić

Predsednik banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na KiM Milorad Arlov uputio je Srbima i sveštenstvu na KiM čestitku povodom predstojećih praznika.

"Srbima, Episkopu raško-prizrenskom Teodosiju, monaštvu, sestrinstvu, sveštenstvu, kumovima, prijateljima  i svima koji slave na Kosovu i Metohiji srećan Badnji dan i pravoslavni Božić da ga dočekate i provedete u sreći, zdravlju, miru u krugu svojih porodica, prijatelja  uz zvona naših pravoslavnih svetinja na Kosovu i Metohiji.

Božić je dan rađanja, darivanja, praštanja koga obeležavamo u čast rođenja Isusa Hrista. Provedimo ga u Hristovom duhu misleći jedni na druge, pomažući onima kojima je potrebno, sa svima živeći u miru i toleranciji, ali čuvajmo mudro i dostojanstve svoje postojanje upravo ovako kako ga Vi braćo moja mukotrpno čuvate na Kosovu i Metohiji.

Budite ponosni što Badnji dan i Božić najveći pravoslavni praznik provodite uz najveće i najznačajnije pravoslavne i srpske hramove i svetinje na našem svetom Kosovu i Metohiji.
Neka Vam Božić i Hristovo rađanje podari da ovu i sve naredne godine provedete mirno, ponosno u rađanju, toleranciji i prosperitetu čuvajući sebe i srpsko postojanje baš tu na Kosovu i Metohiji i staroj Srbiji.

Želja mi je i verujem da će Bog dati da naredni Božić provedem sa Vama u jednoj od navećih naših svetinja kojih ima mnogo Bogu hvala na Kosovu i Metohiji.

U ovj 2022.godini vjerujem i siguran sam da ćemo uraditi sve što smo planirali da  Odbor i Repuklika Srpska podari Vama.i Vašoj djeci!

Posebna čestitka djeci i mladima sa poteškoćama u razvoju i Udruženju roditelja "Podrži me"iz Kosovske Mitrovice kojima pripremamo u ovoj  verujemo uspešnijoj godini nego prošloj poseban poklon!

Verujemo da ćemo u ovoj 2022.godini pobediti koronavirus kako mi tako i celo čovečanstvo i da se vratimo normalnim tokovima života!", poručio je Arlov.

Izvor: TV Most

KiMArlovčestitkaBožićBadnji dan
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva