:

:

TV Most

clock

Maj 10, 2019   14:55

0

263

Autoput Beograd - Zrenjanin neće ići kroz zemljište Al Dahre

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da se auto-put od Beograda do Zrenjanina neće graditi na zemljištu kompanije Al Dahra, koja je vlasnik PKB, i dodala da još nije poznata nova trasa tog puta.

Odgovarajući na pitanje novinara, Mihajlovićeva je navela da projektno-tehnička dokumentacija za taj put još nije završena, zato što tender koji je Pokrajina Vojvodina raspisala nije uspeo, ali da je bez obzira na to, odluka da se autoput Beograd-Zrenjanin gradi.

"U Vladi Srbije postoji rešenje o radnoj grupi s kineskom kompanijom 'Šan dongom' o tome da se radi na projektu izgradnje puta između Beograda i Zrenjanina. Nama treba auto-put, čekamo da se raspiše novi javni poziv i da se razgovara o trasi", rekla je ministarka.

Prema njenim rečima, postoje razmišljanja unutar Ministarstva o tome kuda bi se kretala trasa, ali nije želela da precizira, dok, kako je rekla, oni koji budu dobili posao na tenderu ne budu dali predloge Vladi Srbije o trasi.

Upitana kako će se izbeći zemljište Al Dahre, Mihajlovićeva je odgovorila da "ne može auto-put ići istom trasom kuda trenutno ide put do Zrenjanina i da neće prolaziti kroz zemljište Al Dahare".

"Ima ideja, ali ne bi bilo u redu da ih izlažem sada da ne bih napravila problem. Bolje da sačekamo stručnjake. Mislim da ljudi koji se time bave treba da daju predloge. Sigurno znam i svi su rekli, auto-putu treba mnogo traka i pored samog auto-puta prostor, to ne može biti prostor kroz zemljište koje je kupila Al Dahara", naglasila je Mihajlović.

Izvor: Танјуг

Mihajlovićautoput
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva