Bajcu i Novakoviću nagrada "Dimitrije Mitrinović"

:

:

TV Most

clock

Februar 04, 2015   12:05

0

138

Bajcu i Novakoviću nagrada "Dimitrije Mitrinović"

Kako se navodi u saopštenju Fonda za očuvanje lepih umetnosti Ars longa, o nagradi je odlučivao žiri u sastavu Vasilije Domazet (predsednik), Radivoj Šajtinac i Uglješa Rajčević.

Vladislav Bajac (Beograd, 1954), romansijer je, pripovedač i pesnik. Studirao Filološki fakultet, Odsek za jugoslovensku sa opštom književnošću, a uz pisanje, bavio se novinarstvom, književnim prevodilaštvom i izdavaštvom.

Autor je šest romana, tri knjige priča i dve zbirke pesama. Odabrana dela Vladislava Bajca u sedam tomova objavljena su od 2000. do 2003. godine, a njegova poezija i proza prevođene su na desetak stranih jezika. Osnivač je i direktor izdavačke kuće Centar za Geopoetiku / Geopoetika i član srpskog PEN centra.

Duško Novaković (Podgorica, 1948), studirao je jugoslovensku i svetsku književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu. Jedan je od inicijatora i osnivača Srpskog književnog društva i član je Srpskog PEN centra.

Do sada je objavio 15 zbirki poezije, a za svoj rad dobio je brojna domaća i međunarodna priznja. Njegovo dosadašnje pesničko delo svrstava ga u istaknutog reprezenta savremene srpske poezije.

O stvaralaštvu ovog autora sačinjen je zbornik radova: Poezija Duška Novakovića i publikacija Duško Novaković - Disovo proleće.

Kako se dodaje u saopštenju, datum uručenja nagrade biće naknadno određen.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva