:

:

TV Most

Foto: Kosovo onlajn

clock

Oktobar 05, 2023   14:35

0

109

Banjska: Osnovna škola „Banović Strahinja“ nastavila sa radom

U Osnovnoj školi „Banović Strahinja“ u selu Banjska danas je ponovo počela da se održava nastava, koja je bila obustavljena nakon tragičnih događaja od 24. septembra, u kojima su poginula trojica Srba i albanski policajac.

Ova 110. godina stara seoska škola, okružena jedinicama specijalne policije Kosova, je nakon više od 10 dana ponovo počela sa sprovođenjem školskog plana i programa predviđenim za ovu godinu.

Sama škola, iako se prostire na 2.000 metara kvadratnih, broji samo 40 učenika, koji su ovoga jutra na školske časove stigli u pratnji roditelja, koji su ih nakon završetka nastave sačekali i otpratili kući.

Direktor OŠ „Banović Strahinja“ Dragan Lazarević je za Kosovo onlajn rekao da je odluka o početku nastave doneta u dogovoru sa Savetom roditelja i škole.

Prve časove, kako navodi, posvetili su razgovoru sa đacima, kako bi im pomogli da bolje razumeju situaciju i da se lakše adaptiraju na okolnosti koje se odvijaju u njihovoj neposrednoj blizini.

Sa prozora ovog školskog objekta i danas se može videti veliki broj pripadnika Kosovske policije koji su danas uklanjali kamione u blizini škole.

Izvor: Kosovo online; Foto: Kosovo online

KiMBanjskaOŠ Banović Strahinja
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva