:

:

TV Most

clock

Jun 09, 2021   11:51

0

70

Bilčik: Posrednici EP u Beogradu možda već u julu

Izvestilac za Srbiju Vladimir Bilčik izjavio je danas da su posrednici Evropskog parlamenta Tanja Fajon, Eduard Kukan, Knut Flekenštajn i on spremni da dođu u Srbiju i nastave sastanke u okviru Međupartijskog dijaloga čim to dozvoli zdravstvena situacija.

”Znamo da je vreme od velike važnosti i radimo sve što možemo kako bismo dobili dozvolu da doputujemo u Beograd sledećeg meseca”, rekao je Bilčik za T a n j u g.

Dodaje da se u ovom trenutku preko video konfrencija nastavljaju razgovori posrednika EP i različitih sagovornika uključenih u Međupartijski dijalog u Srbiji.

”Prvo smo razgovarali s parlamentracima i drugim političkim akterima, a sada smo u razgovorima s predstavnicima civilnog društva i radnim grupama zaduženim za popravaljnje izbornih uslova”, navodi Bilčik.

On za T a n j u g  najvljuje da će ove nedelje razgovarati i s vladinom Radnom grupom zaduženom za koordinaciju s Kancelarijom OEBS-a zaduženom za demokratkse institucije i ljudska prava (ODIHR) koja nadgleda sporovođenje izbora i daje preporuke za ispravanje nedostattaka u izbornom procesu.

Izvor: T a n j u g

Vladimir BilčikEvropski parlamentizvestilacmeđustranački dijalog
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva