:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Maj 30, 2022   14:49

0

179

Bocan-Harčenko: Rusija uočava napredak u oblastima saradnje sa Srbijom

Rusija uočava napredak i dinamiku u svim oblastima saradnje sa Srbijom, izjavio je danas ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko u emisiji TV kanala "Rusija-24".

"Što se tiče saradnje u širem smislu prvo razvijamo i nastavićemo politički dijalog. Jučerašnji telefonski razgovor naših predsednika je najbolja potvrda toga. I njihov dijalog se razvijao i razvijaće se u kontinuitetu, na redovnoj osnovi, veoma sadržajno, u specifičnim ekonomskim aspektima. Možemo istaći dalji rad ruskih železnica, dalji rad Gasprom njefta, energetskih mašina", rekao je ruski ambasador u Srbiji, prenosi agencija TASS.

Naveo je i da nema prekida u razvoju saradnje Moskve i Beograda.

"Želim još jednom da istaknem da poslednjih meseci čak nije bilo ni prekida u razvoju i realizaciji velikih projekata", poručio je Bocan-Harčenko i dodao da se Srbija ne pridružuje sankcijama koje su uvele zapadne zemlje Rusiji.

Ocenio je da je ta pozicija čvrsta, nepokolebljiva i dodao da to nesvrstavanje sa antiruskim merama, ima moralnu i političku komponentu.

"Uzimajući u obzir naše posebne veze, duhovnu sferu, bliskost među našim narodima ovde u principu ne mogu da zamisle kako Srbija može da bude na strani onih koji vode rusofobičnu politiku", rekao je ruski ambasador.

Pored toga, ruski ambasador u Srbiji je napomenuo da je javnost Srbije pozitivno prihvatila sporazum o isporuci ruskog gasa u zemlju.

Izvor: T a n j u g

Aleksandar Bocan-HarčenkoRusijaSrbija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva