:

:

TV Most

Foto: SNS

clock

Decembar 17, 2019   17:54

0

212

Božić: Najavljena Peticija oličenje neljudskog odnosa Obradovića, Dveri i SzS prema migrantima

Član Glavnog odbora Srpske napredne stranke, Sandra Božić, najoštrije je osudila "neljudski, otvoreno fašistički odnos Boška Obradovića, njegovih Dveri i SzS prema migrantima, oličen u najavljenoj Peticiji protiv ulaska i boravka migranata na teritoriji Republike Srbije, kao i postavljanja fizičkih barijera na granicama naše zemlje".

Božić u saopštenju ističe "da ovim metodama dokazani fašisti nastavljaju svoju pogubnu kampanju anticivilizacijskog iživljavanja".

Ona podseća da su i građani Republike Srbije, i drugi naši sunarodnici, u više navrata tokom istorije nekome bili migranti, spasavajući goli život pred nesrećom, i dodaje da se "odatle i razvio odnos Srba prema ovoj temi, a opšte je poznato da su Srbi otvoren i gostoljubiv narod, uvek spreman da pomogne, pogotovo kada je reč o najosetljivijim kategorijama migranata, kao što su žene i deca".

Božić ukazuje da je "Srbija  tranzitno područje za migrante koji imaju želju samo da odu u neku od zemalja Evropske unije".

"Srbija je već pružila i pruža sve što je u njenoj moći kako bi taj tranzitni boravak migrantima bio što manje traumatičan. Ksenofobija i predrasude nam neće rešiti probleme, već samo doneti nove. A ljotićevca Boška Obradovića obaveštavam da o interesima građana brine odgovorna vlast kroz institucije i da se na tužnoj sudbini ljudi koji beže od nevolja rata i sukoba ne dobijaju nikakvi politički poeni. Samo se ispoljava fašistički karakter Boška Obradovića, njegovog gazde Đilasa i ostalih koji su prihvatili da tom gazdi služe", stoji na kraju saopštenja.

Izvor: TV Most, saopštenje

Peticija protiv ulaska i boravka migranata na teritoriji Republike SrbijeBožićObradovićSzS
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva