:

:

TV Most

clock

Decembar 24, 2018   17:59

0

315

Bratimljenje predškolskih ustanova iz Beograda i Donje Gušterice

Direktori predškolske ustanove „Sunce“ iz Donje Gušterice i „11. april“ iz Novog Beograda popisali su memorandum o saradnji.

Predstavnici bogradske ustanove razgovarali sa predsednikom opštine Gračanica.
Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović primio je danas delegaciju predškolske ustanove „11. april“ iz Novog Beograda, na čelu sa direktoricom Mirjanom Sekulić. Tom prilikom gosti iz Beograda predsedniku Popoviću poklonili su sliku – ručni rad mališana te ustanove.

Predstavnici ove beogradske ustanove na Kosovu borave kako bi sa predstavnikom predškolske ustanove „Sunce“ iz Donje Gušterice potpisali memorandum o saradnji. Taj sporazum potpisaće direktorica PU „11. april“ Mirjana Sekulić i direktor PU „Sunce“ Dragan Mitić.

Pre potpisivanja obišli su opštinu Gračanica gde su razgovarali sa predsednikom opštine Gračanica Srđanom Popovićem. Prvi čovek opštine je povodom bratimljenja dve ustanove istakao da ovim pokazujemo brigu jednih za druge, te da će doprineti razvijanju dobrih odnosa i razmeni iskustava u oblastiv aspitanja i obrazovanja dece.

Popović je goste upoznao sa stanjem u obrazovanju na teritoriji opštine Gračanica, i istakao da se lokalna samouprava može pohvaliti velikim brojem dece u obrazovnim institucijama, za koje se lokalna samouprava trudi da im obezbedi najbolje uslove za razvoj i učenje.

Direktorica ustanove „11. april“ Mirjana Sekulić kazala je da je bratimljenje dve predškolske institucije od velikog značaja.

„Cilj nam je da promovišemo saradnju i razmenu iskustava u predškoslom sistemu obrazovanja, sa akcentom nalaženja rešenja i prevazilaženja problema sa kojima se suočavaju zaposleni u predškoslkom sistemu, a sve u korist naših polaznika“, kazala je Sekulić.

„O saradnji smo razgovarali i sa predsednikom Popovićem. Vidi se da se dosta radi u obrazovanju, progresivno se kreće i za to nam je posebno drago što ćemo u budućnosti usko sarađivati sa jednom predškoslkom ustanovom iz opštine Gračanica“, dodala je Sekulić.

Predškolska ustanova „11. april“ jedna je od najvećih ustanova tog tipa u Beogradu, koju pohađa blizu 9.000 deca, i koja zapošljavaoko 1.300 radnika, navodi se u saopštenju.

Izvor: TV Most, saopštenje

gračanicapredškolska ustanovabratimljenje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva