:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Maj 29, 2023   12:10

0

102

Brnabić: Situacija na KiM napeta i nikad teža, moramo očuvati mir

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić  izjavila je danas da je situacija na Kosovu i Metohiji  napeta i teška i da nikada  nije bila teža. 

Ona se zahvalila srpskom narodu što su ostali mirni i suzdržali se od nasilja.

"Hvala našem narodu na KiM što je do te mere dostojanstven, da je to inspirativno, što su mirni, što pružaju nenasilan otpor, što se bore za svoje ime i prezime, za svoje domove, svoja ognjišta i za svoju državu Srbiju, zahvaljujući tom nenasilnom otporu. Čini mi se da bi specijalne jedinice tzv. kosovskih snaga, ali na žalost i KFOR odnosno NATO jedva dočekali da Srbi urade bilo šta da oni mogu da reaguju," izjavila je predsednica Vlade.

Brnabić je rekla da je zakasnela reakcija KFOR-a, čiji je zadatak bio da štiti interes i mir naroda na KiM, a ne, kako je rekla, uzurpatora.

"Nemam nijednu lepu reč ni o našim partnerima u EU, ni o našim partnerima u okviru KFOR-a, njihova reakcija je zakasnela, oni su tamo trebali da budu u petak, na način kako su tamo danas. Njihov mandat po rezoluciji 1244 SBUN je da štite mir i stabilnost i pre svega ljude. Oni danas ne štite ljude, oni ne štite demokratiju, ne štite institucije, oni su tamo danas da štite uzurpatora, od demokratije i običnih građana," izjavila je Brnabić.

Poručila je da je mir najviše što imamo i naglasila da, čuvajući mir, čuvamo opstanak srpskog naroda na KiM.

"Mi moramo da nastavimo da čuvamo mir, mir je najviše što mi imamo. Čuvajući mir, mi čuvamo ne samo živote našeg naroda na KiM već čuvamo i njihov opstanak, čuvamo Srbiju na KiM. I od toga nikada nećemo odustati, od Srbije na KiM. Teška su vremena, ali ovoliko nepoštovanje bilo kakvih demokratskih principa od strane međunarodne zajednice je meni  zapanjujuće, ali je potpuno ogoljeno i to ne govori ništa lepo o njima, ali govori mnogo toga lepog o Srbima na KiM," rekla je predsednica Vlade.

Brnabić je dodala da se situacija u južnoj srpskoj pokrajini prati iz časa u čas i da će o narednim potezima javnost biti obaveštena.

Izvor: T a n j u g

Ana BrnabićKiMKFOR
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva