:

:

TV Most

Foto: AP

clock

Avgust 12, 2023   9:10

0

88

Broj žrtava požara na havajskom ostrvu Maui porastao na 80

Broj poginulih od požara na havajskom ostrvu Maui porastao je na 80, a spasilački timovi sa obučenim psima vrše pretragu ruševina naselja Lahain.

Lokalni zvaničnici pokušavaju da ustanove kako se vatrena stihija tako brzo proširila poznatim havajskim letovalištem i to bez ikakvog upozorenja, prenosi Rojters.

Ovi požari na Mauiju smatraju se najsmrtonosnijom prirodnom katastrofom u istoriji ove američke savezne države, težom i od brojnih cunamija u prošlosti od kojih je onaj koji je 1960. godine pogodio Veliko ostrvo Havajskog arhipelaga ubio 61 osobu.

Zvaničnici su naredili da se postradala područja detaljno pretraže timovima sa obučenim psima kako bi se pronašla tela svih nastradalih i upozorili da po svemu sudeći ima još neotrivenih žrtava vatrene stihije koja je uništila oko 1.000 stambenih objekata, a više hiljada ljudi ostavila bez krova nad glavom.

"Biće, bez sumnje, otkriveno još žrtava", izjavio je guverner Havaja, Džoš Grin, u intervjuu za Si-En-En.

Izgradnja novih stambenih objekata i obnova požarom uništenih oblasti verovatno će koštati više milijardi dolara i trajaće nekoliko godina.

Izvor: T a n j u g

Havajipožar
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva