:

:

TV Most

clock

Avgust 21, 2022   22:05

0

162

Čestitke Angelini Topić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je večeras mladoj srpskoj atletičarki Angelini Topić osvajanje bronzane medalje na Evrospkom prvenstvu u Minhenu.

"Sve čestitke za našu Angelinu Topić na osvojenoj evropskoj bronzi! Pokazali ste da nema odustajanja ni u najžešćoj konkurenciji! Bravo, Angelina! Samo nebo je granica u narednim takmičenjima", napisao je Vučić na svom Tviter nalogu.

Mlada srpska atletičarka Angelina Topić osvojila je večeras bronzanu medalju na šampionatu Evropu u Minhenu u skoku u vis.

Topićeva je preskočila 1,93 metra, isto koliko i nedavno na Svetskom juniorskom šampionatu u Kaliju, kada je takođe osvojila bronzu.

Udovičić: Za poštovanje, za istoriju, za ponos

I ministar omladine i sporta Vanja Udovičić uputio je večeras čestitku mladoj srpskoj atletičarki Angelini Topić povodom osvajanja bronzane medalje u skoku uvis na Evropskom prvenstvu u Minhenu.

"Za poštovanje, za istoriju, za ponos - naša Angelina Topić je osvojila evropsku bronzu! Svaka ti čast, Angelina, tvoj neverovatan skok te je vinuo u najviše visine evropske atletike! Ti si razlog zbog kog se danas radujemo i blistava budućnost u koju verujemo! Čestitke tebi, tvom stručnom štabu i Srpskom atletskom savezu!", navodi se u čestitki Udovičića, saopštilo je Ministarstvo omladine i sporta.

Brnabić četitala Topićevoj i atletskoj reprezentaciji

Premijerka Srbije Ana Brnabić čestitala je večeras mladoj srpskoj atletičarki Angelini Topić osvajanje bronzane medalje na Evrospkom prvenstvu u Minhenu.

"Čestitam od srca Angelini Topić osvajanje bronzane medalje u skoku u vis na Evropskom prvenstvu u Minhenu. Ovaj uspeh je utoliko veći za vas jer ste najmlađa učesnica EP i sa samo 17 godina treći ste u Evropi. Bravo, Angelina", poručila je Brnabić na svom Tviter nalogu.

Konstatovala je i da Srbija ovo EP u atletici završava sa rekordne četiri medalje.

"Ovo je dokaz da su sva ulaganja države u atletiku proteklih godina opravdana i danas svedočimo kako se mnogostruko vraćaju. Još jednom čestitke svim našim reprezentativcima i stručnom štabu", napisala je premijerka.

Mlada srpska atletičarka Angelina Topić osvojila je večeras bronzanu medalju na šampionatu Evropu u Minhenu u skoku u vis.

Pored Topićeve, medalje za Srbiju su osvojili Ivana Vuleta koja je postala šampionka Evrope u skoku udalj, Adriana Vilagoš, srebrna u bacanju koplja i Armin Sinančević, koji je osvojio srebro u bacanju kugle.

Izvor: T a n j u g; Foto: EPA-EFE

skok uvisAngelina TopićVučićUdovičićBrnabić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva