:

:

TV Most

clock

Februar 05, 2024   15:19

0

143

Članovi AP ,,Janićije Popović" u filmu ,,Ružica i kamena trolica"

U „MTS dvorani” u Beogradu sinoć je premijerno prikazan animirani film „Ružica i kamena trolica” danske rediteljke Karle Nor Holmbek. U sinhronizaciji filma učestvovali su i članovi dramske grupe Doma kulture „Gračanica“, AP „Janićije Popović“ Kristina Trajković i Ognjen Jovanović“. 

Kristina Trajković, je u filmu pozajmila glas glavnoj junakinji Ružici, dok je Ognjen Jovanović glasom predstavljao Trola Kominu. 

U animiranom filmu „Ružica i kamena trolica“ glavni junak je Ružica, cvetna vila koja je uvek živela sama u svom grmu. Više od svega sanja da ima prijatelja, ali je previše uplašena da bi ikada napustila svoj grm i zato ga nikada nije pronašla. Međutim, porodica miševa koja živi ispod grma Ružica veruje da imaju rešenje. Gospodin i gospođa Maus žele da se Ružica uda za njihovog sina Karla. Iako ne želi da se uda za miša, kada joj zaprete da će se odseliti, ona oseća da mora da kaže “da” za brak. Na sreću, pre venčanja spašava je leptir Svila i njih dvoje brzo postaju prijatelji. 

Nakon premijere glumica Kristina Trajković je priznala da je sve ovo za nju nezaboravno i divno iskustvo.

„Zadaci su bili izazovni i odgovorni, srećna sam jer su rezultati odlični“ – rekla je ona. 

U sinhronizaciji su pored članova AP „Janićije Popović“ učestvovala i deca iz Beograda, Leskovca i Gornjeg Milanovca. Svi onu su pohađali kreativne radionice „Kako sinhronizovati crtani film” u okviru projekta „Euro Fest for Kids” oktobra prošle godine. 

Publika u Gračanici će film moći da pogleda u četvrtak 08. februara 2024. godine u 18 časova u Velikoj sali Doma kulture „Gračanica“.

Izvor: RTV Gračanica; Foto: RTV Gračanica

KiMAP Janićije Popovićfilm Ružica i kamena trolica
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva