:

:

TV Most

clock

Januar 10, 2024   16:14

0

60

Članovi kolegijuma i redakcije NIN-a dali otkaz, posao nastavljaju u novom nedeljniku

Članovi kolegijuma i redakcije NIN-a među kojima su dosadašnji urednik Milan Ćulibrk i nagrađivani novinar Vuk Cvijić su, kako saznaje UNS, napustili ovaj nedeljnik.

 

Nedeljnik NIN, kako navode, napuštaju zbog toga što je nova vlasnica Jelena Drakulić Petrović najavila promene uređivačke koncepcije, ali ove novinare „nije uverila da će svoj posao moći da rade kako su i dosad činili“.

„Nova vlasnica NIN d.o.o. Jelena Drakulić Petrović najavila je promenu koncepcije nedeljnika NIN, ali nas nije uverila da ćemo svoj posao moći i dalje da radimo kako smo dosad činili - beskompromisno i rukovodeći se isključivo imperativima profesionalnog novinarstva. Zbog toga smo, oslanjajući se na svoje iskustvo i rešeni da očuvamo profesionalni integritet svakog od nas, odlučili da posao nastavimo u novom nedeljnom listu, u kome ćemo nastaviti da, kao i do sada, radimo u javnom interesu“, piše u dopisu potpisanom sa članovi redakcije i kolegijuma NIN-a, koji je dobio UNS.

Krajem avgusta kompanija Ringier Srbija celokupan vlasnički udeo prenela je na direktorku ove kompanije Jelenu Drakulić Petrović, koja je tako u celosti postala vlasnica NIN-a.

Početkom godine i Vesna Mališić je rekla da odlazi u penziju i da napušta NIN, ali da ne napušta novinarstvo.

Kako je UNS saznao, gotovo svi novinari štampanog izdanja nedeljnika NIN su „kolektivno dali otkaz“ i ispoštovaće mesec dana otkaznog roka, te će u ovom mediju ostati do početka februara.

UNS se obratio Jeleni Drakulić za komentar i očekuje odgovor.

Izvor: TV Most, Saopštenje UNS

NIN
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva