:

:

TV Most

Foto: Crveni krst

clock

Novembar 18, 2022   19:23

0

158

Crveni krst Srbije održao obuku na Kosovu i Metohiji

Stručni tim Crvenog krsta Srbije danas je u okviru kampanje "Život u tvojim rukama" u prostorijama Edukativnog centra Crvenog krsta Kosova i Metohije "Dragiša Murganić" (Gazivode), u Zubinom Potoku, održao obuku sportskih radnika različitih saveza sportova KiM.

 

Događaju su prisustvovali predsednik Crvenog krsta Srbije prof. dr Dragan Radovanović, generalni sekretar Crvenog krsta Srbije Ljubomir Miladinović, predsednik Crvenog krsta Kosova i Metohije Nenad Joksimović, sekretar CK KiM Vojin Drobnjaković, predsednik Sportskog saveza KiM Goran Kovač i dr Miljana Nikolić iz KBC Kosovska Mitrovica, navodi se u saopštenju Crvenog krsta Srbije.

Doktor Radovanović je istakao značaj poznavanja mera prve pomoći prilikom naglog srčanog zastoja budući da je on sve češći kako na sportskim terenima, tako i u svakodnevnim životnim situacijama.

Podsetio je da kampanja "Život u tvojim rukama" ima za cilj da obuči što šire građanstvo u merama oživljavanja i približi im upotrebu spoljašnjeg automatskog defibriltora kako bi se smanjio smrtni ishod kod ovog životno ugrožavajućeg stanja koje zahteva hitnu intervenciju.

Doktorka Nikolić prisutnima je objasnila važnost pomoći u okviru "zlatnih tri minuta" nakon akutnog srčnog zastoja, dok je još uvek moguće sačuvati moždane funkcije i spasiti život, a visoki predstavnici CK KiM zahvalili su se timu CKS na održanoj obuci.

Kampanja "Život u tvojim rukama", kojoj je cilj da obuči što veći broj građana kako da pomognu prilikom naglog srčanog zastoja, prvi put je danas predstavljena na Kosovu i Metohiji.

Izvor: T a n j u g

Crveni krstZubin Potok
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva