:

:

TV Most

clock

Januar 25, 2024   12:21

0

75

Dačić: Navodi opozicije o izbornoj prevari alibi za njihov loš izborni rezultat

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je da su navodi nekih opozicionih stranaka o izbornoj prevari "izlazna strategija i alibi" za njihov loš izborni rezultat. 

"Opozicija se preračunala, tražili su održavanje izbora, čemu sam se ja čudio tada jer sam znao rezultate istraživanja javnog mnjenja. Znao sam da su im šanse minimalne da uopšte dođe do nekog pozitivnog rezultata", naveo je Dačić za tv Pink. 

On je ocenio da opozicija nastavlja sa politikom koja je rezultirara njihovim debaklom na izborima i koja se zasniva na mržnji. 

"Njihova politika se bazira na raznim obstrukcijama, na raznim potezima koje su iritirali građane, na raznim pretnjama koje se loše odražavaju na imidž Srbije. Neće sada neko napraviti političku štetu Vučiću ili Dačiću kada pravi demonstracije po Srbiji ili kada dolazi do nekih nasilnih upada u institucije", ukazao je Dačić. 

Prema rečima Dačića, opoziija nije predstavila nikakve ciljeve i program budućeg delovanja. 

"Šta je njihov politički program, vi niste mogli da čujete ništa što se odnosi na neka pitanja. Sada je Vučić u šest tačaka predstavio plan za 2027. godinu, šta je njihov odgovor i program na to", naglasio je Dačić. 

Dačić je naveo da se sa raznih međunarodnih adresa upućuju kritike na račun politike Srbije. 

"Jedan dan je to zašto nismo uveli sankcije Rusiji, drugi dan je zašto mi razvijamo odnose sa Kinom, treći dan je zašto se ne pridružimo napadima na Iran i tako dalje", rekao je Dačić. 

Govoreći o samitu Nesvrstanih u Ugandi, Dačić je ukazao da se Briselu ne sviđa prisustvo Srbije na njemu.

"EU misli da mi ne treba da se bavimo sa tim zemljama, jer ako hoćete da budete član Evropske unije, vi ne možete da budete član pokreta Nesvrstanih, ali mi više nismo članovi pokreta Nesvrstanih. Iako smo ga osnovali, iako su više od sto članica Ujedinjenih nacija članice pokreta Nesvrstanih, mi samo pomažemo pokretu", naveo je Dačić. 

Dačić je dodao da je Srbija donirala oko 3.000 zastava zemalja koje su učestvovale na samitu pokreta Nesvrstanih u Ugandi i dodao da je taj pokret na strani Srbije po pitanju njenog teritorijalnog integriteta i suvereniteta. 

"Veliki broj zemalja iz pokreta Nesvrstanih nije priznao Kosovo i mi moramo aktivno da učestvujemo u svemu tome. To je mesto i prilika da razgovarate sa različitim zemljama. Oni nas malo bolje razumiju nego ovi sa zapada zato što su oni imali slične probleme. Oni su morali da se boriti za svoju slobodu, za svoju nezavisnost, protiv kolonijalizma, a mi smo im tu davali veliku i ogromnu podršku", ukazao je Dačić. 

Izvor: T a n j u g

Dačićizborni rezultatiopozicija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva