:

:

TV Most

clock

Jun 16, 2023   12:55

0

124

Dačić: Nemoralno i cinično da političari vode proteste protiv nasilja

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je da je nemoralno i cinično da političari vode proteste protiv nasilja i da bi mnogo veći efekti bili da građani bez učešća političara izražavaju svoje proteste.

"Mi smo sada ušli u pokušaj da se izvrši punjenje praznih političkih rezervoara, jer oni nisu više imali gorivo u svom političkom rezervoaru, ni teme, ni kadrove ni bilo šta", rekao je Dačić za TV Pink.

Dodao je da je deo opozicije procenio da temu nasilja mogu dobro da iskoriste u svojoj političkoj kampanji.

Dačić je podsetio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao opoziciju na dijalog i upitao da li će neko od njih da odgovori na taj poziv i učestvuje u dijalogu.

"Oni ne čuju poziv i ne žele dijalog, već hoće da ovo traje i ako mogu da iznude ostavke. Vučić je izneo svoj stav da se neće politički cenjkati oko toga da li će neki pojedinačni ministar da podnese ostavku ili ne, već ako treba da se razmišlja u tom pravcu da je spreman da cela vlada podnese ostavku i onda ili ima nova većina ili da se ide na nove izbore", rekao je Dačić.

Dačić je naveo da je očigledno da deo opozicije neće izbore, već prelaznu vladu bez izbora i dodao da je on lično uvek protiv vanrednih izbora.

"Ja sam isključivo za redovne izbore, zato što smatram da je to osnovna stvar jednog društva", rekao je Dačić.

Izvor: T a n j u g

Dačićopozicijaprotesti
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva