:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Novembar 25, 2023   13:16

0

92

Dačić: Stavovi SPS čvrsti, nema priznanja KiM, kao ni članstva u UN

Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je danas obraćajući se na skupu u Užicu, da su politički ciljevi SPS-a čvrsti i da se odnose na vođenje samostalne i nezavisne spoljne politike, da nema priznanja KiM, da nema članstva KiM u UN i da se nastavlja sa politikom povlačenja priznanja.

Prema njegovim rečima, SPS ima duboke korene i bogatu istoriju vrednu poštovanja koja je započela 1903. godine osnivanjem Srpske socijaldemokratske stranke, s prvim predsednikom Dragišom Lapčevićem, kao i vođama poput Dimitrija Tucovića i Radovana Dragovića.

"Socijalistička ideja, čiji smo nosioci, prošla je nazivima kroz razne transformacije, od Socijalističke radničke partije Jugoslavije, sačuvavši svoju suštinu do današnje Socijalističke partije Srbije. Zato ponosno obeležavamo ovu godinu kao jubilej - 120 godina socijalističkog organizovanja u Srbiji", izjavio je Dačić.

Istakao je da je ono što je mislio i govorio još kao omladinac, kada je često posećivao Užice, istina iza koje i danas stoji i u koju veruje. 

"Suštinska opredeljenja Socijalističke partije Srbije ostaju nepromenjena - socijalna pravda i patriotizam. U današnje vreme neoliberalnog kapitalizma, gde se vrednosti menjaju, mi ostajemo postojani, zalažući se za one koji žive od svog rada", rekao je Dačić. 

Dačić je podsetio na period kada je svaki grad u Srbiji imao hiljade zaposlenih u fabrikama, industrijske gigante s desetinama hiljada radnika kao i na vremena kada su fabrike radile punim kapacitetom, a ljudi su mogli lako da dođu do radnog mesta, osnivaju porodice i rešavaju stambena pitanja. 

"Nostalgija za vremenima kada je bilo moguće finansirati besplatno školstvo, zdravstvo i kulturne ustanove motiviše nas da se zalažemo za povratak tih vrednosti. Socijalna pravda pre svega", rekao je Dačić.

Istakao je da je Socijalistička partija Srbije patriotska stranka, a da je Slobodan Milošević simbol buđenja srpskog naroda.

Dačić je naglasio da su politički ciljevi Socijalističke partije Srbije čvrsti - voditi samostalnu i nezavisnu spoljnu politiku. 

"Sa našim koalicionim partnerima, garantujemo zaštitu nacionalnih i državnih interesa. Naši stavovi su jasni: nema priznanja Kosova, nema učlanjena Kosova u Ujedninjene nacije, nastavak politike povlačenja priznanja. Čuvaćemo Republiku Srpsku kao zenicu oka svoga zato što je ona nastala herojskom borbom srpskog naroda i zalaganjem Slobodana Miloševića prilikom Dejtonskog sporazuma. Želimo da sačuvamo dobre odnose sa Rusijom i Kinom jer su to naši prijatelji", izjavio je Dačić.

Dodao je da nema ulaska u NATO jer je NATO, prema rečima Dačića, "izvršio zločinačku agresiju nad našom zemljom" i da se oni zalažu za princip vojne neutralnosti.

Na kraju svog obraćanja Dačić je poručio da je cilj Socijalističke partije Srbije na ovim izborima, kao i na prošlim, preuzimanje što veće odgovornosti. 

"Smatramo da je najbolje rešenje za Srbiju: Vućić-predsednik, Dačić-premijer. Zato što je to garant političke stabilnosti, ekonomskog i socijalnog razvoja u kojem funkcionišu svi državni organi, a zaštita nacionalnih i državnih interesa je prioritet", poručio je Dačić.

Izvor: T a n j u g

Ivica DačićSPSKiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva