:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Jul 17, 2023   16:10

0

324

Dalibor Spasić pušten iz pritvora da se brani sa slobode

Dalibor Spasić, koji je na Jarinju uhapšen 17. juna pušten je iz pritvora u selu Grdovce, u zatvoru kod Podujeva, da se brani sa slobode.

Informaciju o puštanju Spasića je preneo njegov advokat Srđan Mitrović.

Pripadnici Kosovske policije uhapsili su 17. juna na Jarinju Dalibora Spasića, medicinskog tehničara iz Kosovske Mitrovice, pod sumnjom da je navodno napao albanske novinare na severu Kosova i Metohije, dok se sa  maloletnom ćerkicom i suprugom vraćao iz centralne Srbije, koji su zbog toga pretrpeli snažan šok,

Advokat Mitrović je za našu TV  izjavio da je  Spasić pušten da se brani sa slobode nakon što je sudija za prethodni  postupak usvojio predlog za jemstvo, iako je tužilac  predložio da se nastavi pritvor koji je trajao dva meseca,.

,, Dalibor Spasić je pušten da sebrani sa slobode, jer mu je ukinuta mera pritvora i preinačena  merom kaucije, koju smo dostavili da se brani sa slobode.Tužilac je predložio da se nastavi pritvor, koji je trajao dva meseca, međutim,sudija za prethodni postupak je usvojio predlog za jemstvo tako da je,  po uplati tog jemstva , dat nalog od strane sudije iz zatvora kod Podujeva, u selu  Grdovce da se Spasiću dozvoli da se brani sa slobode",rekao je Mitrović i dodao da će Spasić za nekoliko sati  stići u Kosovsku Mitrovicu i biti sa svojom porodicom.

Spasić: Najgora je bol da ležiš u zatvoru nevin

Dalibor Spasić je, kada je stigao u Kosovsku Mitrovicu, zahvalio svojim sugrađanima na podršci. 

"Izborili smo se. Dobro sam. Sada je sve dobro kada sam ovde, hvala vam svima. Pomogli ste mi što ste bili uz mene, i uz sve nas. Najvažnija nam je podrška naših ljudi, da znamo da su uz nas, da oni znaju da nismo ni za šta krivi, da tamo sedimo nevini", rekao je Spasić. 

On je naglasio da je i ostalim pritvorenim Srbima teško, ali da su svakodnevno bodrili jedni druge.

"Psihički je teško, ko nije bio u zatvoru ne zna kako je to... Teško im je. Važno je da smo bili zajedno, delili smo te zidine, sami smo bili u ćeliji, ali je važno da smo bodrili jedni druge, to nam je bilo najbitnije. Uglavnom smo izbegavali da pričamo o tome zbog čega nevini tamo sedimo. Najgora je bila ta bol da ležiš u zatvoru nevin", rekao je Spasić okupljenom građanima koji su ga dočekali. 

Izvor: TV Most

Dalibor Spasićpritvor
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva