:

:

TV Most

Foto: Kosovo Online

clock

Oktobar 07, 2020   21:27

0

257

Dančetović: Nastavljaju se pritisci na Srbe, moraćemo da pratimo decu od kuće do škole i nazad

Predsednik Privremenog organa opštine Obilić Goran Dančetović izjavio je da je današnji incident u selu Babin Most kontinuitet podizanja tenzija i pritisaka na preostale Srbe na Kosovu i Metohiji.

Nepoznate osobe pokušale su, u Babinom Mostu kod Obilića, na silu da uguraju devojčicu srpske nacionalnosti u automobil.

Incident se dogodio oko 15:30 časova, a devojčica je uspela da se otrgne i utrči u najbliže dvorište, kazao je za Kosovo Onlajn direktor škole u Babinom Mostu Žarko Petrović. 

Dančetović je u izjavi za Kosovo Onlajn rekao da je devojčici (15) ukazana lekarska pomoć u Domu zdravlja u Prilužju i da je ono što se dogodilo bilo veoma stresno za nju.  

Moraćemo da se samoorganizujemo da decu pratimo od kuće do škole i obrnuto, pored apela Kforu i kosovskoj policiji da obezbede sigurnost za meštane, rekao je Dančetović.  

Devojčica petog razreda, vraćala se kući sa sistematskog pregleda na koji je vodio direktor škole jer je  sutra trebalo da idu na Gazivode na kurs Crvenog krsta, kazao je on.

Dančetović je objasnio da su po povratku deca ostala u centru sela odakle su se svi zaputili svojoj kući.

“Na putu do njene kuće, to je oko 300 metara, stao je Džip” crne boje i nepoznata osoba je pozvala devojčicu na lošem srpskom jeziku da uđe u auto. Ona se uplašila, počela da beži i utrčala u prvo srpsko dvorište. Dete je traumatizovano”, rekao je Dančetović.

U Babinom Mostu, koje je multietničko selo, živi oko 160 srpskih porodica.

Izvor: Kosovo online

KiMDančetovićBabin Mostincident
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva