:

:

TV Most

clock

Novembar 03, 2019   15:51

0

338

Deca iz Velike Hoče u poseti pravoslavnom hramu u Livnu

Predsednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske Milorad Arlov prisustvovao je sa decom iz Velike Hoče i njihovim pratiocima svetoj arhijerskoj liturgiji u Livnu u crkvi posvećenoj Uspenju Presvete  Bogorodice koju je sluzio Episkop bihačko-petrovačke eparhije Sergije sa mnogobrojnim sveštenstvom.

Poklon ovome hramu u Livnu, krst časni stigao je iz Jerusalima zahvaljuci SPC i Patrijarsiji i Patrijarhu srpskome Irineju.

"Posebno zadovoljstvo bilo je što su dece iz Velike Hoče prisustvovala svetom činu", rekao je Arlov.

"Danas su se čuli dečiji glas i kosovske pesme u Livnu u kome sada mozete Srbe na prste prebrojati, a bilo ih je nekada puno više, dodao je Arlov i naglasio da "su se čule pesme koje povezuju istu srpsku sudbinu, muke, stradanja ali i poštovanja krsta i želje da se čuje duh pravoslavlja".

Deca iz Velike Hoče boravila su u Livnu pod blagoslovom Njegove svetosti patrijarha srpskog Irineja a u organizaciji SPC i Patrijaršije iz Beograda.

Arlov je deci iz Velike Hoče poklonio šal Republike Srpske i obećao da će iduće godine u junu doći u jedan od gradova Republike Srpske.

Arlov ue uputio poziv svima koji mogu da pomognu veliku humanitarnu akciju preko broja 1412 Telekoma RS za izgradnju dnevnog centra "Podrzi me -9 januar" u Kosovskoj Mitrovici, projekat Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske.

Izvor: TV Most, saopštenje

KiMArlovVelika HočaLivno
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva