:

:

TV Most

clock

April 12, 2024   15:34

0

94

Deca sa Kosova, učesnici Festivala Carski glasovi, u poseti Kancelariji za KiM

Učesnici Festivala Carski glasovi, koji se večeras održava u Centru za kulturu „Vlada Divljan“ u Beogradu, bili su u poseti Kancelariji za Kosovo i Metohiju gde ih je dočekala pomoćnica direktora Kancelarije Milena Parlić, koja im je prenela pozdrave direktora Petra Petkovića i istakla da će Kancelarija uvek pomoći i podržati mlade talente, kao i manifestacije koje na pravi način neguju tradiciju i kulturu.

„Kancelarija za KiM je vaša druga kuća, vrata ove Kancelarije će uvek biti otvorena za vas. Kultura i rad sa decom su od nemerljivog značaja i zato želim da se zahvalim i Zlatku Stojanoviću, kao i svim onim ljudima koji su radili sa decom na ovoj organizaciji. Vi negujete tradiciju i kulturu, kao i iskonske vrednosti srpskog naroda sa Kosova i Metohije i to zaista nema cenu. To što vi radite, što čuvate od zaborava naše istorijsko, viševekovno stvaralaštvo kroz izvornu muziku je nešto što je od nemerljivog značaja. Kancelarija će se potruditi, zajedno sa Ministarstvom kulture da uvek budemo tu uz vas. Nadam se da će ovakvih koncerata biti još više i da će i u Beogradu imati sluha da na pravi način dožive našu južnu srpsku pokrajinu“, rekla je pomoćnica direktora Kancelarije za KiM Milena Parlić.

U toku predhodnih par dana, talentovani mladi izvođači sa Kosova imali su prilike da prisustvuju i utakmici na Partizanovom stadionu, pozorišnoj predstavi u Akademiji 28, da posete Radio Beograd i RTS.

Izvor: RTV Gračanica; Foto: RTV Gračanica

Kancelarija za KiMParlićCarski glasovi
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva