:

:

TV Most

clock

Mart 19, 2020   11:12

0

217

Dif izazov protiv koronavirusa u Severnoj Mitrovici

Mere Vlade Srbije u cilju sprečavanja širenja koronavirusa, koje predviđaju i zabranu sportskih takmičenja i aktivnosti, od prvog dana poštuju se i u Omladinskom fudbalskom klubu „DIF“ u Severnoj Mitrovici.

Ipak, kako bi svojim članovima pomogli da ostanu fizički aktivni, čelnici ovog kluba osmislili su „Dif izazov“ kojim je predviđeno da jedan član pogodi prečku sa polovine terena i izazove nekog od svojih klupskih drugova da isto uradi. Potrebno je da pogodak u prečku snimi mobilnim telefonom, kao i ime drugara kog izaziva, a svi uspešno izvedeni izazovi objavljuju se na fejsbuk stranicu ovog kluba.

Na igralištu kod Tehničke škole u Severnoj Mitrovici juče su se u razmaku od par sati pojavili kapiteni četiri generacije. Prvi je u „napad“ na prečku krenuo Novak Marković, koji predvodi generaciju dečaka rođenih 2010. godine. Posle par promašaja, usledio je pogodak, a na megdan je pozvan, njegov godinu dana stariji klubski drug Nikolaj Perić.

Svoje nišanske sprave Perić je brzo podesio pa je tup udarac lopte o drvenu gredu označio da je izazov ispunjen, ali i dao „zeleno svetlo“ da se izazove tri godine mlađi Filip Kostić.

Levonogi  napadač generacije dečaka rođenih 2012. godine gađao je snažno i precizno, a umesto svojih drugova, na izazov je pozvao svog trenera Uroša Galjka. Potvrdu da uče od najboljih, trener Galjak dao je pogotkom već iz drugog pokušaja.

Predsednik OFK „Dif“ Nemanja Bulatović kaže za Kosovo Onlajn da je želja trenera bila da se u istom trenutku ispoštuju preporuke države Srbije, ali i da članovi kluba ostanu fizički aktivni.

„Obustavili smo sve akvitnosti u klubu, ali smo prolaskom kroz grad videli naše članove kako igraju fudbal i sami vežbaju. Odlučili smo da im ponudimo nešto zanimljivo, ali da se ne skupljaju u grupama, već da rade pojedinačno. Došli smo na ideju koju smo nazvali "Dif izazov"  koji predviđa da dete sa polovine terena pogodi prečku i izazove nekog svog druga. To se masovno proširilo i oko 50 – tak dečaka je do sada prihvatilo i ispunilo ovaj zadatak“, rekao je Bulatović.

Izvor: Kosovo Onlajn

Dif izazovKosovska Mitrovicafudbalkoronavirus
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva