:

:

TV Most

Foto: Sakramento Kings

clock

Decembar 14, 2019   15:28

0

307

Divac i Bjelica igrali košarku sa zatvorenicima ozloglašenog američkog zatvora VIDEO

Igrači Sakramento Kingsa, predvođeni glavnim menadžerom Vladom Divcem, posetili su zatvor koji se nalazi nedaleko od grada i igrali košarku sa zatvorenicima.

Folsom je jedan od najstrožih američkih zatvora u kojem je smrtna kazna izvršena nad 93 osuđenika, podjednako zloglasan po tome i slavan kao mesto održavanja koncerta Džonija Keša, piše „Indeks“.

Nalazi se samo 30 kilometara od glavnog grada Kalifornije, Sakramenta.

Jedan od simbola tog grada je NBA klub Sakramento Kings, a njegovi igrači, predvođeni glavnim menadžerom Vladom Divcem posetili su obližnji zatvor.

Obišli su sve delove čuvene institucije, družili se sa zatvorenicima, pričali s njima, a kruna posete bio je košarkaški meč i fotografisanje s oduševljenim osuđenicima.

U saopštenjeu „Kingsa“ o poseti Folsomu stoji: "Kao deo inicijative „Igraj za pravdu“, posetili smo Državni zatvor Folsom kako bi razgovarali i igrali košarku sa zatvorenicima, da bi podigli narative nade i iskupljenja ne bi li se skinule stigme povezane s pojedincima - disproporcionalno prema ljudima različitih boja kože i siromašnima, koji se nalaze na izdržavanju zatvorske kazne."

Izvor: Sputnjik

Sakramento KingsFolsom zatvorkošarkaška utakmicaSAD
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva