:

:

TV Most

clock

Januar 05, 2023   15:23

0

172

Dodik: Proslavljanjem Dana Republike okupljamo se oko Srpske

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik pozvao je danas sve građane da prisustvuju obeležavanju Dana Republike Srpske, 9. januara u Istočnom Sarajevu i da, kako je poručio, pokažu sabornost i vrednosti koje promovišemo.

"Defile će biće veličanstvena manifestacija. Naši pripadnici policije učestvovaće na defileu, ali će i obezbeđivati defile", rekao je Dodik.

Dodik je naveo da je ponosan što će prisustvovati centralnoj manifestaciji obeležavanja Dana Republike u Istočnom Sarajevu sa građanima Srpske.

"Impresionirali su me kada su nosili najveću zastavu. Pozivam vas sve da dođete. To je divan trenutak i nešto što pokazuje okupljanje oko Republike Srpske i zato je važno da nas bude što je moguće više", rekao je  Dodik u izjavi za RTRS.

Dodik: Imovina u Srpskoj neupitna; SNSD povlači kandidaturu Šulića

Imovina u Republici Srpskoj je neupitna i otvoreni smo za razgovore kako bi se pojasnila trenutna situacija, jer je imovina Ustavom i Dejtonom zagarantovana, rekao je predsednik SNSD-a Milorad Dodik nakon današnjeg sastanka sa bošnjačkim partnerima iz FBiH, tzv. "osmorkom" o formiranju vlasti na nivou države.

Naglasio je da je SNSD povukao kandidaturu Denisa Šulića za ministra za ljudska prava i izbeglice u Savetu ministara zbog medijskih spekulacija koje je nametnula SDA.

Istakao je da će drugo ime biti razmatrano u narednom periodu.

"Da ne bi bio on taj koji će se potrošiti, predložićemo nekoga iz reda Ostalih za to mesto, u narednom periodu. Što se tiče ostalih tema. Stvar je u tome da se deblokira način odlučivanja o važnim temama. Mi želimo da deblokiramo odlučivanje na Savetu ministara. Važno je za sve ljude u BiH da se deblokiraju procesi", naveo je Dodik.

Dodik je rekao da je SDA ranije više od godinu blokirala proces rada Saveta ministara.

Ponovio je da u Republici Srpskoj neće odustati od pitanja imovine, ali i 9. januara.

Nismo obećali da ćemo prestati da se borimo za imovinu Republike Srpske. Što se nas tiče, to je rešeno Dejtonskim sporazumom. To nije stvar koja se rešava smernicama koje smo doneli da bismo formirali Savet ministara.

"Ako je problem 9. januar i nama je problem 1. mart. e li neko mislio da se mi odričemo 9. januara? Niti mi očekujemo da se neko odrekne 1. marta. Međutim, to su teme koje se neće skloniti s dnevnog reda, ali ima mnogo drugih koje prvo treba završiti", zaključio je Dodik, prenela je RTRS.

Izvor: T a n j u g

Dan Republike SrpskeMilorad Dodik
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva