:

:

TV Most

Foto: AP

clock

Januar 17, 2024   14:10

0

54

Đoković pobedio Popirina i plasirao se u treće kolo Australijan opena

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u treće kolo Australijan opena, pošto je danas u Melburnu u drugom kolu pobedio domaćeg igrača Alekseja Popirina 6:3, 4:6, 7:6 (7:4), 6:3.

Meč je trajao tri sata i 11 minuta. Ovo je bio drugi međusobni duel srpskog i australijskog tenisera, a drugi trijumf Đokovića.

Srpski teniser će u trećem kolu Australijan opena igrati protiv Argentinca Tomasa Martina Ečeverija, koji je savladao Francuza Gaela Monfisa 6:4, 6:4, 6:4. Srpski i argentinski teniser odigrali su dva meča u karijeri, a oba puta je pobedio Đoković.

Đoković je sigurno otvorio meč protiv Popirina i osvojio prvi gem na svoj servis. Srpski teniser je u četvrtom gemu prvog seta pri vođstvu od 2:1 propustio dve brejk lopte. Popirin je izjednačio na 2:2, a onda je Đoković bez izgubljenog poena na svoj servis stigao do 3:2. 

Srpski teniser je potom u šestom gemu imao još jednu brejk loptu, koju nije iskoristio. Međutim, Đoković je u osmom gemu napravio brejk i poveo 5:3, a onda je na svoj servis stigao do 1:0 u setovima.

Popirin je zaigrao angažovanije na startu drugog seta, a imao je vođstvo od 4:1 i 5:2. Australijski teniser je pri vođstvu od 5:3 servirao za osvajanje seta, ali je Đoković napravio brejk i smanjio na 5:4. Međutim, Popirin je u narednom gemu napravio novi brejk i drugi set je dobio rezultatom 6:4.

U trećem setu igralo se gem za gem, a onda je Australijanac u desetom gemu pri vođstvu od 5:4 imao četiri set lopte, od toga tri vezane. Međutim, Đoković je uspeo da izjednači na 5:5. Pobednik trećeg seta odlučen je u taj-brejku, koji je pripao srpskom teniseru rezultatom 7:6 (7:4).

Đoković je u šestom gemu četvrtog seta napravio brejk i poveo 4:2. Srpski teniser je potom poveo 5:2, a onda je imao tri meč lopte na servis Popirina. Australijanac je uspeo da spasi sve tri meč lopte, a onda je smanjio na 5:3. Srpski teniser je potom na svoj servis stigao do 6:3 i plasmana u treće kolo turnira u Melburnu.

Đoković brani titulu na Australijan openu, pošto je prošle godine u finalu pobedio Grka Stefanosa Cicipasa 6:3, 7:6 (7:4), 7:6 (7:5).

Srpski teniser će u Melburnu pokušati da stigne do 11. titule na Australijan openu i 25. grend slem trofeja u karijeri.

Izvor: T a n j u g

Novak ĐokovićAustralijan openMelburn
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva