:

:

TV Most

clock

Januar 25, 2024   9:06

0

67

Đoković sutra oko 4.30 protiv Sinera za finale AO; Mekinro: Novak Đoković je najbolji teniser svih vremena

Najbolji teniser sveta Novak Đoković igraće u petak polufinale Australijan opena protiv Janika Sinera oko 4.30 po srednjoevropskom vremenu. Meč je drugi na programu "Rod Lejver arene".

Đoković će igrati protiv Sinera u dnevnom terminu po australijskom vremenu. Pre prvog polufinala u muškoj konkurenciji igraće se finale u konkurenciji mešovitih dublova, sastaju se Kravčik/Skupski protiv para Zjelinski/Sej.

Srpskom teniseru će ovo biti treći duel u dnevnom terminu u Melburnu. Odigrao je mečeve u ranim jutarnjim časovima po centralnoevropskom vremenu protiv Adrijana Manarina i Tejlora Frica.

Srpski i italijanski teniser do sada su igrali šest međusobnih mečeva, Đoković bio bolji u četiri navrata, dva puta su igrali do tri osvojena seta na Vimbldonu, a Novak je oba puta eliminisao Sinera.

Međutim, italijanski teniser je naneo dva vezana poraza Đokoviću - na Završnom mastersu u Torinu i Malagi u Dejvis kupu.

Drugi polufinalni par Danil Medvedev i Aleksander Zverev igraće odmah po završetku duela Đoković - Siner.

Novak će igrati svoje 11. polufinale u karijeri na Australijan openu. Podsećanja radi, Đoković je desetostruki šampion prvog grend slema u sezoni i nikada nije izgubio meč u polufinalu.

11:05 - Mekinro: Novak Đoković je najbolji teniser svih vremena

Stručni komentator Jurosporta Amerikanac Džon Mekinro izjavio je da je Srbin Novak Đoković najbolji teniser svih vremena.

Mekinro (64) je u karijeri u singlu osvojio 77 turnira, a od toga sedam grend slem trofeja. Legendarni američki teniser je pohvalno govorio o Đokoviću.

"Mogu ljudi da vole ili mrze Đokovića, ali je on za mene jedan od najvećih, ne tenisera, nego sportista u istoriji. Ima neverovatne fizičke predispozicije, a takvih mentalno spremnih sportista bilo je jako, jako malo. Ta želja za pobeđivanjem, intenzitet u njegovoj igri, to je impresivno. Nema puno sportista u istoriji, koji su celu karijeru bili tako intenzivni na terenu kao što je Novak. On je za mene u istoj kategoriji kao Majkl Džordan", rekao je Mekinro za hrvatski Indeks.

On je odgovorio na pitanje novinara da je današnji tenis dosadan.

"Više bih rekao da je predvidljiv, a za to je kriv Đoković, najbolji teniser svih vremena. Neću da kažem najveći, ali najbolji sigurno. On je tenis podigao na neki drugi nivo i mislim da smo to tek sada počeli da cenimo. To su bili Rodžer Federer i Rafael Nadal, koji su bili nedodirljivi, a onda je došao Novak i sve je poremetio. Svi su želeli da Federer i Nadal budu na tom nivou, a do tog nivoa na kraju je došao Đoković. To moramo da cenimo. Ja ne znam kako on održava taj nivo, ali znam da ne može zauvek da traje", istakao je Mekinro.

On je podsetio da su u prethodnom periodu grend slem turnire najćešće osvajali Đoković, Federer i Nadal.

"Oni su napredovali iz godine u godinu, što najviše cenim kod njih, a u mojoj generaciji to niko nije radio. Boris Beker je eksplodirao sa 17 godina, a Pit Sampras je završio karijeru sa 32. Danas su teniske karijere dosta duže. Sa druge strane, njih trojica su bili toliko bolji od svih ostalih da je Aleksandru Zverevu, Stefanosu Cicipasu ili Danilu Medvedevu bilo strašno teško da osvoje nešto. Karlos Alkaraz može apsolutno sve i on je najbolje što se dogodilo tenisu. Meni se sviđa Grigor Dimitrov, koji je dosta napredovao. Dobar je dečko, ali je imao problema u karijeri sa povredama i samopouzdanjem", zaključio je Mekinro.

Izvor: T a n j u g; Foto: T a n j u g/AP

tenisAustralija openĐokovićSiner
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva