:

:

TV Most

clock

Januar 21, 2024   8:10

0

74

Đoković ubedljivo savladao Manarina i plasirao se u četvrtfinale Australijan opena

Najbolji teniser sveta Novak Đoković ubedljivo je savladao Francuza Adrijana Manarina sa 3:0, po setovima 6:0, 6:0, 6:3 čime se plasirao u 14. četvrtfinale Australijan opena. Naredni rival biće mu Tejlor Fric koji je bio bolji od Stefanosa Cicipasa.

Najbolji teniser sveta odigrao je daleko najbolji meč na ovogodišnjem Australijan openu i jedan od najubedljivijih ikada u Malburn parku.

Tokom čitavog meča, sticao se utisak da Manarino igra protiv "zida", jer je najbolji teniser sveta vraćao svaku loptu.

Napetost je postojala samo na početku meča, Đoković je u uvodnom gemu meča spasio dve brejk lopte, a potom je posle malo neizvesnosti uspeo i da potvrdi oduzet servis rivalu. Tu je bio kraj svim uzbuđenjima, bar za navijače francuskog tenisera.

Nijedan od setova nije trajao više od 40 minuta, a koliko je Novak bio ubedljih u prvom setu dovoljno govori činjenica da je srpski teniser na svoj servis izgubio tek pet poena uz šest vinera i četiri greške za konačnih 6:0.

Kretao se Đoković fantastično tokom čitavog meča, a tek u jednom momentu imao je malih problema sa disanjem sredinom drugog seta, koji je takođe dobio sa 6:0.

Srećom, problemi sa disanjem zbog teških vremenskih uslova u Melburnu trajali su do prve pauze i promene strana, a Novak je nastavio da "pleše" po terenu, a uspeo je i da nadtrči često veoma upornog Adrijana Manarina.

Iako Francuz igra trenutno najbolji tenis u karijeri, Đoković mu ni u trećem setu nije dozvolio da se razmaše i pokuša da set uvede u neizvesnu završnicu.

Novak odmah na početku ispostaviće se odlučujućeg pravi brejk i lagano privodi set kraju za četrnesto četvrtfinale na prvom grend slemu u sezoni.

Izvor: T a n j u g

tenisĐokovićAustralija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva