:

:

TV Most

Foto: Dom kulture Gračanica

clock

Septembar 22, 2023   13:06

0

153

Dokumentarni film "Mudrost traume" večeras u Domu kulture u Gračanici

Fondacija „Novak Đoković“ u saradnji sa Domom kulture „Gračanica“ u okviru programa „Podrška, ne perfekcija“, Vas poziva na projekciju dokumentarnog filma „Mudrost traume“ dr Gaboa Matea 25. septembra u Velikoj sali Doma kulture „Gračanica“ sa početkom od 20 časova.

U filmu „Mudrosti traume“ putujemo zajedno sa lekarom, autorom istoimenog bestselera i dobitnika „Ordena Kanade“ dr Gaborom Mateom da bismo istražili zašto se zapadno društvo suočava sa povećanim brojem psihičkih poremećaja i hroničnih bolesti. Ovo je filmsko putovanje sa čovekom koji je svoj život posvetio razumevanju veze između bolesti, zavisnosti, traume i društva u kom živimo. U ovom filmu, trauma je predstavljena kao nevidljiva sila koja u velikoj meri utiče na naše živote. Ona oblikuje način na koji živimo, način na koji volimo i način na koji shvatamo svet oko nas. Dr Mate nam daje novu viziju: društvo informisano o traumi u kom roditelji, nastavnici, lekari i društvo u celini nisu fokusirani na potiskivanje simptoma i osuđivanje, već žele da razumeju izvore iz kojih u ranjenoj ljudskoj duši izviru zabrinjavajuća ponašanja i bolesti. On nam ukazuje na put individualnog i kolektivnog isceljenja.

„Trauma nije ono što vam se dešava. Trauma je ono što se dešava u vama, kao rezultat onoga kroz šta prolazite”, smatra dr Gabor Mate.

Dom kulture „Gračanica“ se ovom projekcijom pridružuje akciji prikazivanja ovog filma, koji je do sada prikazan u 24 grada i šest zemalja regiona.

Izvor: TV Most, Dom kulture Gračanica; Foto: Dom kulture Gračanica

KiMGračanicafilm Mudrost traumeFondacija Novak Đoković
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva