:

:

TV Most

clock

Decembar 26, 2018   16:54

0

177

Đorđević obišao ženski zatvor, obećao podršku države

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević rekao je nakon obilaska Kazneno-popravnog zavoda za žene u Požarevcu, da država brine o osuđenicama koje se nalaze u ovoj ustanovi kao i da je promenila politiku i da će uslovi u kojima žene ovde borave biti po evropskim standardima.

"Upoznati smo sa svim što Kazneno-popravni zavod radi, kao i sa njihovim planovima za budućnost. Podržavamo svaki vid poboljšanja uslova života svih osuđenika i ovo je samo jedna od poseta koje planiramo da sprovedemo. Želimo da obiđemo i druge kazneno popravne domove i vidimo u kakvim uslovima rade i kako se kod njih odvija svakodnevni život", rekao je Đorđević.

Ministar je istakao da veruje da će nakon donošenja Zakona o socijalnom preduzetništvu, koji se u jednom svom domenu odnosi i na ustanove ovog tipa, doprineti lakšoj inkluziji zatvorenika u društvo, nakon izdržavanja kazne.

"Zabrana diskriminacije po bilo kom osnovu je nešto za šta se Ministarstvo aktivno zalaže. Prilikom ovakvih poseta, želimo da osuđenici znaju da mogu da računaju na podršku države i da se obrate ukoliko postoji bilo kakva osnova za kršenje njihovih prava, jer je cilj Vlade Srbije da se svaki vid diskriminacije iskoreni u našoj zemlji. Nacrt Zakona o rodnoj ravnopravnosti i Izmene i dopune Zakona o zabrani diskriminacije koji uskoro treba da uđu u skupštinsku proceduru dodatno će unaprediti ovu oblast i doprineti manjoj pojavi diskriminacije", rekao je Đorđević.

Direktor Uprave za izdržavanje krivične sankcije Dejan Carević rekao je da je dobro što je Ministarstvo prepoznalo važnost onoga što se u Upravi radi, a da je posebno važno što su izrazili spremnost i dobru volju da pomognu.

"Želimo da se osobe koje ovde borave nakon izlaska što bolje uklope u društvo, lakše nađu posao i obezbede sebi sigurnu egzistenciju. Zbog toga nam je saradnja sa Ministarstvom od izuzetne važnosti", rekao je Carević.

Upravnik kazneno popravnog doma u Požarevcu Radojica Šutović istakao je da u ovom domu, u posebno opremljenim prostorijama kazne izdržavaju i žene trudnice i porodilje, sa kojima su i deca do dve godine. Kako kaže, uslovi za dečje bezbedno odrastanje su ovde obezbeđeni.

Izvor: Taнјуг

Đorđevićženski zatvor
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva