:

:

TV Most

clock

Februar 03, 2020   22:24

0

174

DPK: Neprihvatljiva tajna sednica, vlada će zavisiti od SL

Demokratska partija Kosova (DPK) saopštila je da smatra neprihvatljivim, tajnim i nenajavljenim sazivanje večerašnje sednice radi izbora novog predsednika Skupštine Kosova, prenosi Gazeta Ekspres.

"Ova sednica mraka, za koju nije bilo hitnosti, a koju su sazvali Pokret Samoopredeljenje i Demokratski savez Kosova, održana je bez prisustva opozicije i obeležena je tako što je prvi put predsednik Skupštine Kosova izabran bez ijednog poslanika opozicije", navodi se u saopštenju DPK, prenosi Kosovo onlajn.

Kako tvrde, izbor novog predsednika Skupštine Kosova, predložen od strane Samoopredeljenja i omogućen glasanjem Srpske liste, štetan je za Kosovo.

To "jasno pokazuje da Vlada Samoopredeljenja i DSK nije samo u koaliciji sa Srpskom listom, već da će u potpunosti zavisiti od poslanika te političke formacije i volje zvaničnog Beograda. Ovo je još jedan dokaz da je to koalicija sa Vučićem i Radojičićem i njima sličnima", navodi se u saopštenju DPK.

DPK na kraju zaključuje da "šteta što su, baš kao što je i započelo političko pregovaranje o foteljama između dve stranke, večeras na najgrozniji način završili izbor predsednika Skupštine Kosova, koji bez Srpske liste danas ne bi mogao da bude izabran na tu funkciju".

Izvor: T a n j u g

Demokratska partija KosovaVlada KosovaSkupština KosovaSamoopredeljenjeDSKSrpska lista
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva