:

:

TV Most

Foto: Kurir

clock

Januar 06, 2020   9:01

0

256

Drecun: Protiv Srba se vode hibridne operacije, Đukanović se neće zaustaviti

Milovan Drecun je rekao, gostujući u Jutarnjem programu, da režim Mila Đukanovića ne može da dobije nijedne izbore ako ne stvori navodnog neprijatelja crnogorske nezavisnosti.

 

Protiv Srbije, srpskog naroda i SPC, kao navodnog ekponenta ruskog uticaja, vodi se nekoliko hibridnih operacija, čiji je cilj da država prolagodi svoju spoljnu politiku i unutrašnje procese interesima drugih zemalja, smatra Drecun.

Ključno je informaciono ratovanje, naglašava Drecun i objašnjava da se zato vodila i hajka protiv predsednika Vučića povodom najave njegovog odlaska, kao vernika, u Crnu Goru na Badnji dan.

Prva faza te operacije, kako navodi, je usvajanje Zakona o slobodi veroispovesti, a druga faza će kulminirati parlamentarnim izborima u Crnoj Gori.

Njima je potrebna situacija u kojoj se mogu izazvati incidenti, smatra Drecun.

"Nema sumnje da su planeri ovakve operacije znali da će doći do reakcije i ispoljavanja nezadovoljstva", kaže Drecun, ali ne zna da li su očekivali takvu masovnost protesta u Crnoj Gori.

Citirao je crnogorskog ministra odbrane Predraga Boškovića, koji je više puta rekao da je Crna Gora izložena snažnim hibridnim aktivnostima, koje se naročito očekuju pred parlamentarne izbore ove godine.

"Verovatno je zbog toga elitni američki tim sajber-stručnjaka došao u drugoj polovini novembra 2019. godine i smestio se u komandni centar u Podgorici", navodi Drecun povodom izjave patrijarha da ne zna iz kog centra duvaju vetrovi.

Ukazuje i da američka ambasada u Podgorici ne reaguje, iako su svesni mogućih posledica.

Predsednik skupštinskog odbora za KiM ne očekuje da će Đukanović povući zakon.

"Mislim da se režim Mila Đukanovića neće zaustaviti, da neće poslušati narod i da će izazivati incidente. To će kulminirati izborima", zaključio je Drecun.

Izvor: RTS

Milovan DrecunMilo ĐukanovićCrna GoraSrbija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva